NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Ahad, Mei 17, 2009

Home » » SOM TAM

SOM TAM

Semalam kakyong menziarah ke blog Fajaril.. rupernya beliau sekarang berada di kampung halaman di Kelantan.. beliau bercerita tentang kemeriahan makanan sejak pulang ke kampung...
antaranya ade satu ni yang kakyong rasa macam tak pernah makan.. iaitu makanan Thai yang dipanggil SOM TAM.

Kakyong google dan jumpa foto ni... salad betik rupanya..





Dan kakyong jumpa website ni *Pink Label* yang cerita dengan terperinci cara-cara untuk membuat som tam... macam sedap jer... terliur2 dah ni...

Di website ni *Thai Food & Recipes* ade resepi @ cara-cara nak buat som tam juga.


Terima kasih sudi berkunjung & membaca blog kakyong









Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
13 Comments
Comments

13 comments

17 Mei 2009 4:28:00 PTG

Som tam tu sedap,ish....meleleh air liur pulak.Ada kat restoran masakan thai,akak carik la.

17 Mei 2009 8:46:00 PTG

som tam memang lazat...kat qelate memang ada jual kat mana2 je. klu bulan posa, memang mknan wajib la lepas tarawikh

18 Mei 2009 1:00:00 PG

Sedap..........

19 Mei 2009 8:20:00 PG

saya pun blum pernah makan.. cam sedap.. jea

19 Mei 2009 12:42:00 PTG

Salam..
Akak suka sangat Som TamResepinya dah jumpa banyak kali tapi buatnya belum...hehe

20 Mei 2009 4:01:00 PTG

salam yong..

somtam memang sedap..
rangup betik yg di parut tu...

pastu kangkung tu makan mentah gitu je tapi sodap...

23 Mei 2009 10:17:00 PTG

Salam kak yong.

Uncle juga suka som tam tapi tidak boleh pedas. Gestrik!

24 Mei 2009 12:57:00 PTG

salam De'Sal,
ooo boleh cari kat restoren masakan Thai ker.. hmm, kat Ipoh ni mane ade Restoren masakan Thai erkkk.. ohyer ade satu tu.. kat Bercham, lupa lah apa namanyer..

yatie chomeyl,
orh kelate dok makan selalu... makan camtu jer ker @ makan dgn nasi? kira ala2 kerabu lah kan.. !

24 Mei 2009 12:58:00 PTG

en pengeluaran tanaman,
nampak mcm sedap.. tu pasal la teringin nak coba.

nadnye
sama lah kita..

24 Mei 2009 1:05:00 PTG

kak maymot,
kak mesti terer buat ni.. almaklum le dah lama SAHM... ;)

Uncle,
ooo.. somtam ni pedas ker? atau boleh pilih nak pedas @ kureng pedas...!

4 Jun 2009 1:35:00 PG

salam kak yong,
huh...tgk pic somtam tiba2 je trus teringin. tapi sama gak kat penang pun susah nak jupe benda ni..huhuhu

8 Jun 2009 11:26:00 PG

salam ejazarahome,

terima kasih sudi singga & tinggalkan pesan...
makanan yg sedap memang le teringin...

21 Jun 2009 11:29:00 PG

selepas kunjungan saya ke kelate pd 2007, somtam terus menjadi fav saya..rasa teringat2 rasanya ... kalu dah teringin sangat...saya akan ke restoran johnny order kerabu mangga... kelainan cuma somtam ada betik dan mangga tapi rasa dah tak jauh beza....

Catat Ulasan