NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Isnin, Jun 11, 2012

Home » , » Udang 3 rasa

Udang 3 rasa



Salam bahagia,







Resepi simple jer..


bahan-bahan
300g udang
2-3 ulas bawang putih - ditumbuk
sedikit halia - ditumbuk
3-5 biji cili api -diketuk (ikut suka nak letak banyak @ sikit)
1- 2 sudu makan sos tiram ( x sukat pun..)
2 -3 sudu sos chili (pun x sukat juga)
1 biji tomato dipotong dadu
sedikit nenas didadu (x de stok)
batang sader (x de stok)
1 labu bawang besar dipotong bulat
sedikit air & perasakan garam


cara masak.
1. tumis bawang putih & halia, sehingga naik bau & garing
2. masukan buah tomato, sos tiram, sos cili, kacau 1-2 minit
3. masukkan air, saya masukkan air panas, pastu terus masukkan udang & bawang, kacau sampai udang elok masak
4. jika yang kurang makan garam, tak yah boh garam pun okay.. rasa dulu sebelum masukkan garam.

siap untuk dihidangkan..



yang ni snap guna kamera henfon.. ;) 3MP jer.. 



p/s : masih & sedang mcari mood untuk berblog semula.. rindu sangat2 dah nak BW & baca cerita kawan2.. tapi tu lah.. la ni malam jer dah kena off lappy.. nak BW via hfon tak berapa nak expert lagi..



Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
5 Comments
Comments

5 comments

11 Jun 2012 2:23:00 PTG

gambor kat atas tu mmg mabeles la kak yong..

11 Jun 2012 3:49:00 PTG

sedap la kak yong...kita selalu msk sos je tpi letak kari sikit..pon sedap...
kita klu nk bw guna tepon mmg x best..x puas hati...kena gak on lappy

11 Jun 2012 6:40:00 PTG

sedapnya...udang feveret akak walaupun akak alergik bila mkn....

12 Jun 2012 3:26:00 PTG

erm...senang je resepinya ye... erm lps blk outstation ni nak try la..(",)

13 Jun 2012 12:34:00 PG

uitttt sedapnya...

Catat Ulasan