NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Selasa, November 13, 2012

Home » , , » Teknik mengajar anak membaca cara Nabi

Teknik mengajar anak membaca cara Nabi




Salam kawan-kawan,







sumber : FB Pn Ainon Mohd



Saya selalu berusaha untuk menerapkan teknik2 ini dalam pembelajarana anak-anak saya (Fikri 6y, Anis 5y & Aliya 4y).. 

tak kira lah samada mengajar Iqra'/mengaji. menghafal surah, belajar mengenal huruf dan nombor, belajar membaca, belajar mewarna atau membuat kerja sekolah..

namun selalu ade konflik dengan cara suami.. yang suka menghukum - samada dengan kata2 atau jentikan.. :(

saya mengajar anak-anak mengikut common-sense & cuba terapkan kaedah mengajar tanpa unsur "marah".. dan saya baru tahu ia adalah teknik cara nabi.. 

Jom sama-sama kita amalkan.. 


salam kasih sayang,




Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
4 Comments
Comments

4 comments

14 Nov 2012 11:40:00 PTG

hanie bab2 mengajar ni sgt perlukn kesabaran... mmg agak garang, tu sbb xminat jd cekgu.. huhuu... xsuke nak marah2 ni

tarbiyyah cara nabi mmg yg terbaik. penuh kelembutan + kasih sayang

15 Nov 2012 8:49:00 PTG

Info yg menarik.. saya juga cuba teknik yg sama.. anggap anak mcm kita juga. Apa yg kita tak suka begitu juga anak2

20 Nov 2012 3:28:00 PTG

info yang baik..
kadang2 kita ni lupa.. maalumler ingat cara kita dah betoi padahal salah...

29 Nov 2012 4:52:00 PTG

info yg bagus gak ni.. tapi tu la.. cam sy plak kluu bb mengajar ni.. agak garang skit

Catat Ulasan