NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Khamis, April 05, 2012

Home » , , , , » Menu ikan tilapia merah

Menu ikan tilapia merah



Salam bahagia,


entri ini kesinambungan dari entri aku seekor tilapia merah..




tilapia ala pop-corn goreng bersalut TM (tepung magik) dihidangkan bersama mayo & cheezy sauce.


dan 1 menu lagi.. tak sempat di snap gambor nya... ikan tilapia dipotong bahagian isi ajer (ala2 macam fish & chip tu) digoreng salut tepung magik.. dan dihidangkan dengan sambal kacang.. 





Anak-anak suka bangat makan ikan tilapia bersiram dengan kuah kacang ni... yang menu tilapia pop-corn tu.. ibunya jer yang layan sensorang... heheh..





bahagian kepala ni pun hajat nya nak dimakan dengan kuah kacang.. sekali adik saya meratah macam tu jer sampai tinggal tulang... bahagian kepala ni saya lumur jer dengan tepung magik yang kering...


Itulah kesudahannya aku seekor ikan tilapia merah... kalo dapat banyak ekor best juga kalo dipanggang.. makan dengan cili api & bawang potong yang dimesrakan dengan budu...



budu dah ready.. tunggu saat untuk beraksi jer.... 



salam kasih sayang & rindu selalu..,



Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
11 Comments
Comments

11 comments

5 Apr 2012 1:22:00 PTG

wooh budu..sedapnyerrrr .

5 Apr 2012 3:35:00 PTG

wah.. nampak lazat juga bila dah goreng talafia yg comel itu hehe

5 Apr 2012 6:18:00 PTG

Seekor ikan blh buat 2menu yerrr???

5 Apr 2012 7:18:00 PTG

@Affieza besor ikan tu... 1st menu tu testing jer.. 1/4 drp bhgn ikan...

x sabor kalo dpt lagi ikan tilapia ni..

5 Apr 2012 10:29:00 PTG

Wah memang sedap.hari tu buat coq udang pun en suami kata sedap 2 3 kali.klu talapia nie maunya 5 6kali kata sedap.haha..

6 Apr 2012 5:14:00 PTG

amat menyelerakan n brtmbah selera bila tgk budu tu...masih ada stok dlm petiais...tringin sgt nk makan ttp xberani krn baru lepas baik dr sinus.......hu.hu.hu...

17 Apr 2012 12:37:00 PTG

nyum tilapia buat sambal pun sodap , tp sy dah berapa lama tk makan nasi betul2 dengan lauk mcm ni

17 Apr 2012 3:58:00 PTG

kepala ikan mmg sedap ratah gitu je. hehe..

19 Apr 2012 11:01:00 PG

budu... nyumm... lama dah x makan.... walopun bukan oghe klate, tp ambo suke jugok budu :p

yg ikan popcorn tu kira ala2 fish n chip gak la...

22 Apr 2012 8:33:00 PG

wahh..sedap tu! carik ulam sket lagi mantop...

Catat Ulasan