NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Sabtu, April 21, 2012

Home » , , , » Kerja kupas kentang sudah di sub-con pada Aliya..

Kerja kupas kentang sudah di sub-con pada Aliya..



Salam bahagia,


Pembantu cilik di dapur...






Ibunya dulu... lepas kahwin baru reti guna 'peeler' ni.. tapi si Aliya nih.. belum cecah 4 tahun... konfiden kan main...

memula tu tak berani jugak nak bagi.. tapi bila dilarang.. dia melalak semahu-mahunya... jadi... bior jer lah...





Tengok lah.. lutut habis diguna... hahahha....






"sapa nak kemas sepah-sepah ni.... " "Ibu lah... "


okay jugak kan ade pembantu cilik ni.. jimat sket masa... hehheh... takde la lama bebenor nak bertapa di dapur..



btw, yang berjaya meneka gambar di entri warming UP.. jom teka




ialah EKinashikin...

buah ini dipanggil BELIMBING TANAH.. dipanggil juga belimbing bukit

buahnya tersangat lah comel... 1/2 cm pun tak sampai... kecik bebenor..



..






Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
19 Comments
Comments

19 comments

21 Apr 2012 8:29:00 PTG

Rajin anak dara ni ;)

21 Apr 2012 8:37:00 PTG

Bagus Aliya berani nak cuba buat sendiri

21 Apr 2012 9:21:00 PTG

@Mama Adam dia tgh rajin.. kita layan jer.. kalo dia mengamuk, kita plak yg tak leh masak.. hehe

21 Apr 2012 9:22:00 PTG

@Anamarza skrg ni macam2 dia nak buat sendiri... beza benr dgn anis, anis kalo boleh biar ibu buat semua.. jenuh nak kena minta tolong kalo dgn anis.. itu pun nanti dia bebel , 'ini pun kakak nak kena buat'... adeeiihh

21 Apr 2012 10:33:00 PTG

untungnye ade anak dare rajin..dah tunjuk minat masuk dapur..tahniah alya!!!

21 Apr 2012 10:39:00 PTG

waah...bagus ada anak dara mcm Aliya nih :)

21 Apr 2012 11:18:00 PTG

wahahahaha.. pandainya! pandai tolong mak.. pandai jawab juga ahahaha.

Shinta pon rajin tolong. sebab myb nampak seronok. dah besar kelak harapnya rajin jugalah :p

*oh.. belimbing tanah? aku memang tak tahu.. tima kasih aku dpt info baru.. boleh makan ke menda ni?

22 Apr 2012 1:01:00 PG

Salam Yong..untung ada anak dara nolong kat dapo..rajin Aliya.
Sok2 mesti rajin memsk...& membantu keje2 kat umah yong.
Anak dara k.atie kt asrama..pyh nooo nk ngajar memsk..tggu time cuti lar.
Selalu gak citer ngan dia,.dulu masa ibu umo 12 tahun dah pandai siapkn masakan tghari tuk opah & atuk :D
Tp kena diajar gak..kang xder sapa nk buat menantu..hikhik

22 Apr 2012 2:27:00 PG

Salam KakYong,
memola potong kentang, nanti masak kentang, lelama take over dari Umi, umi goyang kaki he he!

22 Apr 2012 8:30:00 PG

tu dia...auntie pun terkial2 guna peeler ni aliya...nnt kao ada kenduri auntie panggil aliya tolong yer..

22 Apr 2012 11:57:00 PG

kak yong..serius kagum tgk aliya.pandainye die tlg kupas kentang. Kakak zara nk jejak dapur pn mamanye x bg. Tu yg smpai skang manja sume benda mama kena tlg buat lg..:-P

26 Apr 2012 1:51:00 PG

bagusnya aliya kak yong. dah berani kupas kentang ngan peeler tu! lepas ni senanglah keje ibu kat dapur kan... dah ada assistant yg setia menanti...

26 Apr 2012 12:22:00 PTG

salam singgah sini..
hik..hik..hik.. untuk kakyong ada pembantu cilik... dpt membantu

29 Apr 2012 1:22:00 PTG

rajinnya anak dara ni...

pandai je jawab ibu yang kemas :)

30 Apr 2012 1:14:00 PTG

wah rajinnya aliya.. untung ada anak dara kan k.yong.. leh jugak tolong2 kt dapor.. :)

2 Mei 2012 9:09:00 PTG

rajin nyer dia....

8 Mei 2012 11:29:00 PG

lama Bib tak update blog...bizi ye?

9 Mei 2012 8:14:00 PTG

rajinnye dia...besar nanti blh ganti ibu kat dapur kan...

18 Mei 2012 4:22:00 PTG

bagus ank dara... kena rajin, sepah ckit xpe ;)

Catat Ulasan