NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Ahad, Februari 15, 2009

Home » » Baca posting rakan blogger di Google Reader

Baca posting rakan blogger di Google Reader

on the laptop again Pictures, Images and Photos




Salam semua,

Bebaru ni kakyong ber'ym' (chatting) dgn kawan, dia tanya tak 'letih' ke follow banyak blog.

Sebenarnyer, kakyong baca @ melawat blog rakan blogger melalui Google Reader. jadi bila kakyong rasa nak komen @ tinggalkan ulasan baru kakyong masuk ke blog rakan blogger.

Macam mana nak aktifkan Google Reader.. ?! Ni yang kakyong susah nak jawab, sebabnya ia nya terjadi... begini, suatu hari kakyong masuk satu blog ni, selepas 2-3 kali masuk blog dia.. suka plak & kakyong telah klik ke -> RSS Feed blog itu..

Tetiba je terus muncul Google Reader dan semua blog yang kakyong follow ada dalam list tu. Dan semenjak itu kakyong membaca lah di Google Readers. Cuma kekadang bila tak sempat kakyong cuma tengok mana post yang terbaru dari link di blog ni.. dan satu lagi kena la pandai 'speed reading'... dan kelebihan nya yang kakyong nampak setakat ini, list blog yang kita follow disusun mengikut 'alphabatical order'.. jadi bila kita nak stop kat blog memaner, pastu sambung semula ikut nama blog terakhir yang kita dah baca..

jadi, untuk rakan blogger yang tak sempat nak jenguk @ ziarah semua blog yang diikuti, boleh membuat bacaan di Google Reader. Mungkin ada rakan blogger yang lebih arif macam mana nak ON kan Google Reader, boleh kot kongsi kat sini.





Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
6 Comments
Comments

6 comments

16 Feb 2009, 1:28:00 PG

wahh baguslah camtuh...jimat masa...kalau ada yang tahu boleh ler ajar erisya sama :)

16 Feb 2009, 11:33:00 PG

info yg bagus kakyong... selama ni tak penah tau pun...hehehe tq

16 Feb 2009, 1:59:00 PTG

kak yong jemput ke blg sakura cuba teka teka ya

16 Feb 2009, 2:53:00 PTG

kakyong rasa mcm ni kot cara nya :

1. log in to google a/c
2. bila dah log in - on top akan nampak menu/word "Web Images Groups Books Gmail more"
3. klik pada 'more' & choose reader.. pastu cuba follow whatever instruction.. agaknyer lah..

16 Feb 2009, 4:44:00 PTG

sakura - yer nanti kakyong dtg.. :)

16 Feb 2009, 10:32:00 PTG

inilah kemudahan IT yg digunakan dgn betul. Syabas kakyong!!

Catat Ulasan