NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Khamis, Februari 12, 2009

Home » » Mencerahkan kulit kaki..

Mencerahkan kulit kaki..

foot Pictures, Images and Photos




kakyong kan selalu perasan ramai anak-anak dara bahkan mak-mak dara sekalipun.. yang kulit muka nyer kan main putih gebu.. tapi bila tengok bawah tang kaki.. alamak..

kaki ni kalo tak di jaga.. muler le kulit kaki jadi kematu.. pastu kat tumit tu muler la pecah-pecah.. untuk kali ni teman nak kongsi petua nak cerahkan kulit kaki jer..

tak susah nak mencerahkan kulit kaki ni.. cuma kena rajin jer..

1. untuk ibu-ibu di rumah ~ balance kelapa parut tu bila dah diperah santan nyer.. usah le terus dibuang terus ke tong sampah.. boleh di guna untuk menyental kaki. Insya Allah, kalau selalu dibuat, kulit kaki akan lembut & lembab (maksudnyer tak le kering sampay jadi kematu). baki kelapa parut ni boleh juga di guna untuk menggilap keting (betis) yang kering. keting jadi kering sebab malas makan sayur... hahah..

2. untuk yang payah nak cari kelapa parut.. macam adik-adik yang masih belajor tu.. sental ajer dengan losyen.. tu ler beli losyen takat sapu kat tangan jer.. lupa plak yang kaki pun nak juga dibelai sama.. buat selalu lepas mandi.. kalo yang dah kematu benor tu, elok ler sental losyen ke kaki dengan tisu muka, tengok ler berapa banyak daki yang melekat kat tisu tu nanti..


foot Pictures, Images and Photos


semoga rajin menjaga kaki... kan cantik kalo muka cerah bersih & kaki pun ikut sama cerah bersih... nak cantik nak lawa... bior jaga dari hujung rambut ke hujung kaki... usah buang duit untuk 'bela' muka jer...





Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
11 Comments
Comments

11 comments

12 Feb 2009 11:13:00 PG

akak tul ke kalo kita pandang wanita cantik jgn pandang terus. kena pandang dari bawah ke atas tuk tengok org 2 betul2 cantik.
yelah skrg ni susuk dan popular balik.
ni saya dgr pun dari org tua2.

12 Feb 2009 11:49:00 PG

Shitsurei shimashita @ nagaperag..

Wallahu'alam.. ni kena tanya orang yang berilmu.. :)
elok dengar ckp & nasihat orang tua @ orang lama.. tersangat berfaedah untuk kehidupan kita..

12 Feb 2009 12:05:00 PTG

hoh~ betul 2 kak.. kadang2 muke mmg cantek..tapi kaki.? mak aih.. ayu nye kaki okei lagi..haha~ tapi ayu akan gne petua akak bagi sntiasa molek kaki ku..:) akak...nape laki jrang lak rosak kakinye???? erm..

12 Feb 2009 3:47:00 PTG

Ayuni..
lelaki selalunya pakai kasut bersarung.. dan selalu berstokin.. jadi kakinya terlindung dari panas terik matahari..
gals pulak suka kasut yg bertali2.. @ sandal yg setakat tutup sikit jer.. jadi.. berkarat la kaki.. hihi.. betui tak?!
kalo ikut aturan berpakaian wanita islam.. kaki tu aurat, kena pakai stokin..

13 Feb 2009 7:48:00 PG

kak yong, my mom slalu ckp kat kitorg ""korg ni jg muka bagai tp kaki berselepat""" hahahaha...

tu sbb kitorg anak beranak beli brg2 jg kaki lg byk dr muka..
pastu penyelesaian terbaik utk jaga kaki ni ialah pakai stokin bile kuar jenjalan..
indahnhye ISLAM tu setiap tegahan ada hikmah yg bernilai..

13 Feb 2009 8:29:00 PG

Salam kenal kak yong, bila kaki dah cantik pasti nak pakai kasut yang cantik cam kasut tu..sakura suka kasut tu sakura nak pinjam/ambil gambar kasut tu ya.

13 Feb 2009 10:01:00 PG

salam

salwa ~ kakyong setuju pakai stokin byk baik nyer.. dulu kaki pun berkarat juga, lepas pakai stokin makin hari makin cerah.. skrg ni pakai kasut sarung jer.. sejak 'handbag' dah 3 ni, stokin ibu pun dah susah nak cari.. huhu..

sakura ~ salam kenal. kakyong pun tingin nak pakai kasut ngelip2 tu.. tp tinggi sgt, takut tergolek plak nanti.. hihi.. jadi simpan jer le utk halwa mata..

13 Feb 2009 11:54:00 PG

betul tu kakyong...biasanya orang suka pandang kita atas bawah...TK kongsi petua....:)

13 Feb 2009 12:58:00 PTG

salam erisya..
lama tgk blog erisya sunyi jer..
alah, petua yang tak seberapa.. kalo rajin buat tentu tak perlu nak ke salon.. la ni salon utk kaki pun dah byk.. siapkan RM jer..

17 Feb 2009 5:57:00 PTG

hi kak yong, saya suka tajuk ni, Memang betul, susah nak jaga kaki ni supaya nampak cantik kan

17 Feb 2009 6:41:00 PTG

hi Seksi-mrslingerie,

terima kasih sudi berkunjung ke blog kakyong..

Catat Ulasan