NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Selasa, Februari 21, 2012

Home » , , » Misi Rania Gold

Misi Rania Gold




Salam bahagia,


Dah 2 tahun tak jaga muka elok-elok.. main tenyeh jer.. kadang-kadang dengan sabun mandi pun jadik..  Alhamdulillah, muka saya ni bukan jenis muka yang bermasalah... 

tapi kan.. bila tengok muka kawan-kawan comel dan bersih jer... tanpa make-up pun tetap bersih dan cela yang tidak begitu ketara... baru terasa...

"eh ehh.. kena jaga muka juga lah.. kurang-kurang ada pencuci muka yang memang untuk muka.. "

rasa-rasanya dah banyak kulit mati ni di muka saya ni..






maka untuk permulaan... dengan modal yang terhad (duit sendiri ni tau..).. jumpa kat kedai runcit jer.. bukan set yang lengkap.. tapi tak per lah.. guna jer pencuci muka dulu..

Insya Allah, pasti ni nak cari pelembap untuk siang.. pelembap malam tu lain kali lah kot.. tak rajin sebenornya nak membelek muka di malam hari ni.. hihikkk..... 
sumber


..... dalam senarai : scrub dan serum..




jangan jaki dengan saya... :  sebelum ni bukan tak jaga muka.. tapi jaga dengan sabun biasa jer... kalo rasa lain macam jer muka.. tepek la bedak sejuk... itu jer kemampuan yang ada.  Alhamdulillah, beberapa bulan lepas menang GA sabun SPA... guna lah sabun tu sampai habis.. 


btw, kalo nak tengok semua range produk untuk Safi Rania Gold ni.. bleh lah terjah sini.. kita beli mana yang nak guna jer lah kan... 



p/s
ada tak kawan-kawan yang dah guna produk ni..?? sesuai tak dengan kome...??!!  



salam kasih sayang,
.


Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
20 Comments
Comments

20 comments

21 Feb 2012 4:13:00 PTG

Yus mmg guna SRG ni kakyong. Dulu semua guna, tp skrg serum tu yus dah stop. Serum dia mahal sikitlah, n cepat habis. Tp serum tu mmg best. Krim siang dan malam pun yus pakai. Sesuai kot dgn kulit yus. Semua orang kata kulit yus cerah, tp kalau nak tahu dalam adik beradik masa kecik dulu, yuslah paling hitam....huhu

21 Feb 2012 4:22:00 PTG

aida pun baru guna dlm 1 bulan.

1-gel pencuci
2-toner
3-serum
4-krim siang
5-krim mlm

so far alhamdullillah, sesuai. tak berjerawat. tapi tak tau la if jerawat tu tak kuar bcoz aida pregnant! normally jerawat kuar time period hi hi...
harga nyer pun murah. kat kedai biasa pun ada jual, senang nak dpt if abis stok :)

21 Feb 2012 5:09:00 PTG

saya tak penah try lagi...masih setia dgn syahirah (pencuci muka & toner) & simply siti (cream)..hak lain tak rajin nak pakai :p
malam saya lebih selesa cuci muka & tido tnpa pakai apa2 krim..

21 Feb 2012 5:54:00 PTG

Baru je balik kepada produk muka asal.. sebelum ni pakai rzac.. muka ok.. pahtu gatal berhenti pakai mary kay.. muka tak sesuai ngan produk.. so, skang pakai semula rzac.. hehe pernah dengar pasal safi rania tapi tak terfikir plak nak try hehe

21 Feb 2012 6:00:00 PTG

@~ yus ~ serum tu kawan kakyong ckp tak perlu pakai hari2 & pakai sikit2 jer..


hehhe.. kakyong ni memang dah terpengaruh dgn rakan sebaya.. serius memang bersih muka kawan kakyong tu.. dia dah la bukan yg jenis make-up2 ni.. lagi lah tergoda..

21 Feb 2012 6:00:00 PTG

@adianiez AIDA wah, aida.. ada testmoni..

kakyong pun kena cukupkan koleksi mcm aida.. ;)

21 Feb 2012 6:02:00 PTG

@MamaYatie tak per yatie.. terus guna kan apa yg sesuai..

kakyong ni sebenarnya terpengaruh dgn kawan... suka dgt tgk kulit muka dia.. bersih jer.. bukan xde jeragat.. tp samar2 jer.. kami sama2 umur 40 tahun.. tp kalo dia tu org kata lewat 20an pun org percaya..

21 Feb 2012 8:46:00 PTG

ita pakai safi biasa je...
yang wana biru....
sampai sekarang tak tukar2 pun lagi...

21 Feb 2012 9:46:00 PTG

adik par dela pkai 1 set lengkap ini..... skrg mmg putih n licin mukanya... krim malam pun bagus

21 Feb 2012 10:07:00 PTG

pernah pakai pastu saje tukar pakai syahirah, sekarang pakai safi balqis perfect 10..sebab murah sikit kot, tu pun setakat pakai yg asas je

21 Feb 2012 10:25:00 PTG

baru nak cuba produk ni. Nak kena habiskan Safi Sari Zaitun ni dulu hehe

22 Feb 2012 2:57:00 PG

Salam KakYong,

Akak dah berpuluh tahun tak pakai apa2 kat muka, walaupun bedak sejuk. Alhamdulillah muka tak masalah, mungkin kering sikit.

22 Feb 2012 11:23:00 PG

xpernah try walopun teringin gak ... aritu dah belek2 mas akat Carrefour xsilap ... tp xjadi ambik ...

skrg ni tgh berazam nk rajin2 pakai 99 Face all-in-one cleanser tu . mcm pakai masker/bedak sejuk jek ;) dan xde bahan kimia. hanie pun bukan jenis rajin menempek2 muka ni

22 Feb 2012 5:12:00 PTG

kebetulan kak.. semalam baru saya beli set SRG ni.. pembersih, penyegar & toner.. promoter yg cdgkan tu yg try beli set ni dulu.. InsyaAllah kalau serasi ingat nk beli krim day & nite lak.. ari ni pun publish pasal SRG kt blog sy.. ekekeke..

22 Feb 2012 10:27:00 PTG

aduh sy dua tahun kebelakangan nie pun tak jaga sgt muka..mujur muka tak berjerawat,tp ada sikit gelap kulit muka nie..

sebenarnya tak tahu apa produk yg sesuai dengan muka.malas nak beli,last2 pakai pencuciolay anti ageing yg 7 in 1 tu je.total effect tu mahal sikit.dok bertagak gak nakbeli.hehe..

kebetulan cleanser dh nak habis,ramai yg cakap SRG nie ok..sok gaji, Jumaat nie boleh la p borong.haha..

23 Feb 2012 4:03:00 PTG

kak yong.. izan kan memula dulu je bersemangat. sejak pregnant ni cam malas plak nak jaga2 muka ni. tapi pagi tadi dah start balik guna pencuci muka tu. alhamdulillah... izan pun setakat ni serasi dgn SRG ni..

24 Feb 2012 2:07:00 PTG

pernah try produk ni tp tak serasi dengan kulit la kak yong... stop terus....

25 Feb 2012 6:58:00 PTG

saya pernah guna kakyong , tp masa tu umur saya baru 24 tahun , org kata had umur yg sesuai guna safi rania adalah 35 tahun , tp bg saya okey je .. lebih bersih .. lepas ni malam2 kakyong tempek telur putih campur tomato buat scrub ..esoknya cuci ..kompom bersih lincin berkilat

3 Okt 2012 2:56:00 PTG

salam..

dulu saya menggunakan produk yg modelnya ikin (lupa plak nama produk tuh) tp memandangkan susah nak dapat, saya tukar ke produk lain.. Set safi rania gold nie saya mula pakai awal tahun lalu.. mulanya tumbuh jerawat tp saya tetap menggunakannya.. sekarang nie alhamdulillah x der jerawat. malah ramai yg kata muda 5 tahun dari usia sebenar saya.. hehehehe..

27 Jun 2013 6:58:00 PTG

baru nak menery SRG ni...

Catat Ulasan