NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Jumaat, Mac 27, 2009

Home » » Renungkan dan fikirkan lah...

Renungkan dan fikirkan lah...


Entry ni kakyong copy dari blog 'kakyong-alynxz'.. kenalan blog yang juga dipanggil kakyong.. Ingat, ade ramai lagi kakyong dalam dunia blogger ni.. Terima kasih kakyong sudi izinkan di tampal di blog Menyibuk ajer...Thank You



Daripada fwd e-mail. Renungkan dan fikirkanlah...
_____________________________________________________________

Jika anda rasa anda tidak bahagia.. Lihatlah mereka..

Jika anda fikir kerja anda susah.. Bagaimana dengan dia..?


Jika anda fikir gaji anda rendah.. Bagaimana dengan dia..?

Jika anda fikir anda kurang kawan.. Lihatlah dengan siapa dia berkawan..

Jika anda fikir belajar itu satu beban, apa pandangan terhadap anak ini..?

Di saat anda berputus asa.. Renungkanlah pakcik ini..

Jika anda fikir hidup anda sengsara.. adakah sengsara anda sehebat si dia..

Jika anda merungut mengenai sistem pengangkutan, bagaimana dengan mereka..?

Jika masyarakat anda tidak bersifat adil terhadap anda, apa tanggapan anda terhadap nenek ini..?

...sebab itulah keindahan itu tidak semestinya baik;
tetapi kebaikan itu pastinya indah....!!








Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
6 Comments
Comments

6 comments

27 Mac 2009 5:13:00 PTG

saya pun dapat email nie.. tapi tak reti nak paste dalam blog..

"sebab itulah keindahan itu tidak semestinya baik;
tetapi kebaikan itu pastinya indah....!!"
suka ayat nie... bersyukur sangat dengan apa yang ada sekarang.

27 Mac 2009 5:56:00 PTG

wah......mmG tak sume manusia tahu ape yang mereka dapat tu dah terbaik tuk mereka kan?

27 Mac 2009 6:23:00 PTG

Salam Kak Yong.

Bukankah itu keadilan Tuhan. Kelihatan susah tidak semestinya susah dan tidak gembira. Yang kelihatan senang tidak semestinya senang dan gembira. Sudah dan senang kita adalah bergantung kepada penerimaan kita terhadap apa yang dianugerahkanNya kepada kita.

Kita akan sentiasa gembira sekiranya kita sentiasa redho' dan bersyukur.

27 Mac 2009 7:16:00 PTG

salam uncle

betul tu, cuma bila kita asyik dok ngeluh & tak puashati dgn apa yg kita dapat.. mungkin elok pikirkan, apa kata kola sehari berada di tempat org2 yg hidup spt dlm foto2 tu.. mungkin baru kita akan lebih bersyukur & menghargai apa yg dikurniakan Ilahi.

27 Mac 2009 7:17:00 PTG

salam kEy..

fitrah manusia, takkan berpuashati dgn apa yg ade.. sentiasa mahu LEBIH.. tanpa sedar yg KURANg itu lah sebetulnya yg terbaik utk diri nya

27 Mac 2009 7:27:00 PTG

salam nadnye

merasa bahagia dgn apa yg kita ada, itu lah yang sebaiknya.

Catat Ulasan