NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Jumaat, Mac 16, 2012

Home » , » Fenomena baru di rumah

Fenomena baru di rumah



Salam bahagia,



Sejak mula sibuk 'meniaga' ni, manjang je tak sempat nak jengah ke blog... apatah lagi nak jenjalan ke blog kawan-kawan. 


saya cuba jugak untuk BW, tapi tak dapat nak melawat banyak blog seperti hari-hari saya yang dulu..



jejari kentang rangup...



ayam pop-corn ala KFC... 


Selalunya ubi kentang adalah stok yang paling susah nak habis.. memang tak laku lah.. 

Ayam ni biasalah, feveret Fikri.. ANis & ALiya kureng sikit dengan ayam ni..

tapi bila buat gorengan di salut dengan tepung magik... wallaaa.. 

Fikri kata "tak payah pergi KFC, ibu pun dah boleh buat ayam kepsi yang sedap.."

hari-hari Fikri dok minta kentang jejari ni.. buat wedges tapi dia tak berapa nak layan..

tapi tak boleh lah nak mengadap masakan yang bergoreng hari-hari kan.. 


ni dah 2 hari tak buat kentang goreng.. sebabnya stok dah habis & ibunya kemalasan nak pergi ke kedai..

lagipun kedai depan tu takde jual mayonis, jadi ibunya rasa macam kurang kick cecah sos cheezy tanpa mayo.


KOme nak 1 set cheezy magik... meh klik sini.. mana tahu ade tuah kome. 



salam kasih sayang,





Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
7 Comments
Comments

7 comments

16 Mac 2012 10:52:00 PG

baguslah ank2 mau makan ye kkyong... ank2 hanie ni kalo beli cheesy wedges kepsi tu, yg kakak je berebut2 mkn dgn hanie... yg len xmandang sgt...

kkyong nnti tgk FB ye, ade nk tnye sket

16 Mac 2012 2:45:00 PTG

Nampak menarik sos cheesy wedges kakyong jual ni. Anak-anak Yati cicah dengan mayo je ni ha.

16 Mac 2012 10:26:00 PTG

@Ummi Hanie pernah beli di KFC.. ayahnya yg makan pulun sensorang.. tp yg masak di rumah ni.. Si Fikri yg pulun sampai tak hengat..

16 Mac 2012 10:27:00 PTG

@Yati sebelum ni cicah dgn mayo & sos jer yatie.. tp depa kureng sgt melayan, sbb ayam tu tak rangup sgt..

lepas dpt stok tepung magik nih... makin menjadik2 pulak deme... memang rangup..

17 Mac 2012 6:30:00 PTG

sedapnya k.yong...mesti anak2 suka mkn.....

brapa hrga 1 paket sos cheezy tu k.yong..nmpk sedap sgt2....

18 Mac 2012 11:31:00 PG

cheezy wedges mmg peberet kami bertiga.tp tak boleh makan selalu sbb ibu aiman nie alert sikit bab2 kesihatan.haha..

19 Mac 2012 1:15:00 PG

anak2 saya pelik...bila bg kentang goreng cicah mayo campur sos depa tak suka..padahal depa suka jer makan mayo dlm burger/sandwich...
hai..macam2 peel..

Catat Ulasan