NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Selasa, Mac 20, 2012

Home » , , » Cabutan akan dibuat dalam tempoh terdekat

Cabutan akan dibuat dalam tempoh terdekat




Salam bahagia,

Contest & Giveaway Ibu Sihat dan anak riang sudah pun berakhir pada 17 mar 2012...


dan kakyong minta maaf tak sempat lagi nak buat cabutan untuk bahagian giveaway..


Akhir-akhir memang betul-betul tak sempat nak jengah blog sendiri.. apatah lagi blog kawan-kawan... maaf.



Insya Allah, akan membuat cabutan dalam minggu ini.. doa-doa kan lah semoga kakyong diberi kelapangan yang lebih... 



Dah lama juga tak buat entri tentang progres pembelajaran anak-anak di rumah.. camana nak cerita , nak mengadap buat entri pun tak sempat..


so layan jer lah, sekeping gambar ni...


ini buku yang Aliya punya... en ayah cakap, kalo bagi Aliya buat 'kerja-sekolah'..  berdesup jer siap.. kalo kakak Anis, memang kena tunggu dan duduk sebelah dia sambil guide.. 


nota : progress anak-anak memang tak sama kan.. kadang-kadang saya sendiri jadi sedikit frust dengan Anis.. tapi selalunya cepat2 Istigfar (sedar diri... ).. ada lah hikmahnya kan : supaya saya ni jadi ibu yang lebih sabar dalam mengajar anak-anak.. 
 

saya guna buku yang diberi oleh kawan en ayah.. dah orang beri percuma, jadi kita gunakan sebaik-baiknya... 




Buku ni ada 48 mukasurat.. saya tak ingat harganya berapa.. tapi murah jer kot... sesuai lah untuk kenalkan anak dengan huruf jawi, sambil mengasah skil menulis huruf-huruf jawi.. Semasa ajar jawi ni, kena stress kat anak-anak huruf jawi tak sama dengan huruf hijaiyah (huruf2 AlQuran).. 






salam kasih sayang,
.


Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
9 Comments
Comments

9 comments

20 Mac 2012 1:25:00 PTG

Assalamualaikum KakYong,
pandai Aliyah menulis, cantik tu, consistent jer bentuk 'sin'.

20 Mac 2012 2:31:00 PTG

Cantik tulisan Aliya..
kemas je keje dia..

20 Mac 2012 2:48:00 PTG

cantik tulisan aliya.. x padan ngan usia.. good girl..

aidil pun sama k.yong.. bila nak wat homework memang bercinta.. kdg2 stress sy dibuatnya.. kena duk sebelah guide dia baru siap.. dia lg suka kalau menghafal / membaca..

20 Mac 2012 2:51:00 PTG

tak per kak yong..insyaallah nnt anis boleh catch up..kena sabar sket..mungkin ada kelebihan dia yg belum dikeluarkan lagi or...may be dia ni kena method lain ker

20 Mac 2012 5:32:00 PTG

k.Yong, saya dulu pun risau... tapi mcm k.yong katakena istighfar sbb anak2 mmg tak sama pencapaian mereka

20 Mac 2012 8:26:00 PTG

Pandai aliya... W/pun anak saya sorang aje, tapi, berdasarkan pengalaman adik beradik, mmg x sama. Walaupun dr parents yg sama, didikan yg sama, ada budak cepat. Ada yg slow. Kita kena bersabar...

21 Mac 2012 3:40:00 PG

Bgus buku tu utk bdk2 yg baru nk mengenal huruf jawi ni...

21 Mac 2012 10:47:00 PG

ye kkyong, lain ank lain ragamnye...

oh xsabar nk tunggu cabutan ;)

23 Mac 2012 3:58:00 PTG

tak pe kak yong.....anis maybe progressnya lambat dalam pembelajaran (esp penulisan gitu),maybe ada certain activities yg anis akan cepat buat dan tangkap.hehehe..

mendidik anak-anak memang perlu kesabaran...even eca belum ada anak,tapi pengalaman sebagai guru sandaran mendidik eca cara mendidik anak-anak.

Catat Ulasan