NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Ahad, Mac 11, 2012

Home » , » Entri Ummi Hanie : Keriangan anak-anak kebahagian Ummi Hanie

Entri Ummi Hanie : Keriangan anak-anak kebahagian Ummi Hanie



Salam bahagia,

Amik masa sikit untuk saya UPkan entri Ummi Hanie ni.. sebabnya nak kena save semua gambar.. tak leh nak copy direct dari blog hanie.. kecuali jika hanie savekan gambar-gambar di picasa web album.. huhuu....


Apa-apapun jom layan gambar-gambar anak-anak hanie..


 ************************************




Amaran : Entri ini penuh dengan gambar kanak² riang  :)



Indahnya hidup berumahtangga apabila dikurniakan anak² yang sihat. Semua pasangan idamkan perkara yang sama , begitu jugalah dengan saya & suami … Anak² penghubung dan penguat kasih sayang ~



Di sini diabadikan gambar² saat ceria anak² saya dalam pelbagai situasi . Bila tengok semula gambar² mereka ni , terasa cepat sungguh mereka membesar . Dah rindu pula saat mereka kecil² (bayi) dulu … 


Berbasikal

zaid : sejak ada moto .. tak mandang yg ni dah :p 

Munirah : senyumnya ... alahai ~ 

Ukasyah : basikal sudah upgrade ... yg ini pass ke adik 


Bermain di pelbagai lokasi …


abg,kakak dan adik 

pandu' kereta troli di JJ ... 



Kakak : feed seekor rusa :) 

abg @ kasyah : bersama zebra di zoo medan , indon 
 gambar lebih banyak dalam entri Libur² Medan , Indonesia ~


mencelah main snooker dgn anak-anak ... :p 

munirah : di playground @ Cameron Highland .. 

zaid & onie sdg berbuai 

munirah : close-up main buai 

sesi 'mengerjakan' kotak mainan ;) 



mini playground yg tinggal kenangan ... 

playground time ! 



zaid : jom ... jongkang jongket dgn saye ... 

Bermandi-manda ….

kakak n abg ... loving siblings ;) 

kakak n abg : pool time ! 

kakak n onie : pool time ! 

encik abah melayan anak2 dlm pool ;) 






Makan-makan time ….

kakak,abg n zaid 

Aisehhh kakak … masa ni masih terserlah kerongakan gigi nyer .. sekarang dah cantek dah … gigi arnab :-p

Dan biarlah gambar² ini ‘bercerita’ …  A picture contains a Thousand Words (betoi ke phrase ni??)
 *********************************************************



nota :
  1. Ummi Hanie diberi masa selama 7 hari, mulai 11 Mar 2012, jam 5.30 petang sehingga 18 Mar 2012, jam 5.30 petang untuk mempromosi n3 ini dan mengajak kawan-kawan untuk klik button retweet, LIKE FB dan +1 sebanyak mungkin.
  2. Setiap komen mestilah lebih dari 8 patah perkataan. KOmen yang kurang dari 8 patah perkataan akan di padamkan tanpa amaran.
  3. KOtak komen untuk entri ini akan di lock pada 18 Mar 2012, jam 5.30 petang.
  4. jika kurang faham camana nak bantu untuk memberi poin kepada Ummi Hanie.. sila baca sini >> penilaian untuk contest ibu sihat anak riang.

tips :
  1. Setiap pemilik entri diberi hak untuk membalas/menjawap setiap komen yang diberi
  2. Button retweet boleh tweet banyak kali.. 



salam kasih sayang dan selamat memberi poin pada Ummi Hanie,
.



Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
89 Comments
Comments

89 comments

11 Mac 2012, 5:23:00 PTG

UP sudah entriku...

hanie xbiasa guna picasa web album.. mahap la yer kena save gambor byk2 satu persatu...

kengakawan, jemput le suport teman.. ;) terima kasih banyak2 diucapkan

11 Mac 2012, 5:29:00 PTG

teman dtg support sahabat blogger sebayaku.hehe..anak2 hanie semua comel2 belaka.suka tgok..:)

selamat berjaya hanie..

11 Mac 2012, 5:41:00 PTG

yer.. yer.. teman dtg ni support mengkome...
budak zaid tu.. awat gebu bebenor? geram teman. rasa nak geget2 jek!

11 Mac 2012, 5:46:00 PTG

jom support...wah kemain seronok lagi masing2. good luck yek hanie

11 Mac 2012, 6:29:00 PTG

semoga berjaya hanie, comel kanak - kanak yang sedang riang bermain dengan gembiranya

11 Mac 2012, 10:36:00 PTG

@Puan Kutu

tenkyu sahabat sebaya... hoho...
sama2 support yer...

time kasih skali lg... budak2,semuanya comel kan...tp tak chubby mcm si chubby... :P

kutu punye tempoh promote dah abis ke belum?

11 Mac 2012, 10:38:00 PTG

@kakngah

thanxx kakngah... mengkome support jgn tak support yer, ate teman nak suruh sape lg support... ekekekeke~

haah zaid masa tu tgh tembam, skrg dah susut, tembamnye pindah ke adiknye pula ;)

11 Mac 2012, 10:39:00 PTG

@Lelord

thanx kak lela... kalo xkeberatan moh melabun kat cni hari2... hehehe...

haah kemain depa ni seronok main ayor,main beskal sume :p

11 Mac 2012, 10:41:00 PTG

@Kimmie

thanx kimmie... kalo tak keberatan moh kite bersembang kat sini yer... hihi~

ye,kanak2 tu plg seronok bile main air dan basikal

11 Mac 2012, 11:30:00 PTG

@Ummi Hanie

kutu punya entri esok kul 10pg tamat.setakat tu jer la kempen.org tak pemes.haha..

tp kutu ada satu entri lg.hoho..

11 Mac 2012, 11:30:00 PTG

ehh bley tahan chubby gak anak2 hanie tu..:)

komen lg..nanti dtg lg dan lg dan lg..:)

12 Mac 2012, 12:24:00 PG

@Puan Kutu

gudluck skali lg yer kutu...

owh ada 2 entri yer... tu ler, ingat nak buat jugak satu lagi entri jenis tips sebab ada masa ni lagi kan...

12 Mac 2012, 12:24:00 PG

@Puan Kutu

gudluck skali lg yer kutu...

owh ada 2 entri yer... tu ler, ingat nak buat jugak satu lagi entri jenis tips sebab ada masa ni lagi kan...

12 Mac 2012, 12:30:00 PG

@Puan Kutu

masa baby ja chubby, kutu... bila dah besar sikit, keding2 je ha... :p sorang je yg menten chubby sampai besar sikit...si Oni

ok kutu...mai je naa..jgn malu2,buat mcm blog sndiri...ehh,memandai jek hanie kan :p

12 Mac 2012, 1:50:00 PTG

SElamat berjaya Hanie..
Seronoknya tengok anak2 Hanie dgn pelbagai aksi.. Nikmatilah saat2 ini sepuas-puasnya kerana saat ini takkan berulang untuk kedua kalinya.. Suatu masa nanti, bila anak2 dah besar, Hanie pasti merinduinya..

12 Mac 2012, 2:22:00 PTG

@Norsalmi

terima kasih k.norsalmi...

betul sgt kata akk tu... mase deme kecik2 ni, kita nk deme cepat besor... bile dah besor, nk deme kecik blk.. lahaii... :p

12 Mac 2012, 2:36:00 PTG

Good luck ye, teruskan berjuang ke garisan penamat :)

12 Mac 2012, 2:36:00 PTG

Myra masa join contest gadget impian dari Denaihati pun dah rasa penat.. :)

12 Mac 2012, 2:37:00 PTG

Bila kita diberi masa camni, memang kena fokus 24jam ngadap sambil raih undi :)

12 Mac 2012, 3:16:00 PTG

good luck tau.. moga ada rezeki awk utk menang...

mmg terserlah keseronokan ank2 time ni... bila ank2 seronok, kita pun sm2 eppy kan :-)

12 Mac 2012, 4:37:00 PTG

@Ummi Hanie

terima kasih hanie..cabaran kutu dh tamat.nak tggu entri tips plak.malas sebenarnya,tp dh terlanjur join,tak patah smgt berjuang hingga garisan penamat.eceh!haha..

12 Mac 2012, 8:01:00 PTG

seronok tgk anak2 hani...sihat2..riang2..yg penting..muslimah..
semoga berjaya yer..mai support sekadar termampu

12 Mac 2012, 8:02:00 PTG

@Myra Jay penat2 myra..lin rasa mesti ada harapan tuk menang tu..bestnya...banyk mana usaha banyak tu ar kita dapat kan...

13 Mac 2012, 10:18:00 PTG

@Myra Jay

Thanxx Myra... insyaallah, sy akan usaha mana yg terdaya... walaupun masa kebelakangan ini agak mncemburui...

13 Mac 2012, 10:18:00 PTG

@Myra Jay

Thanxx Myra... insyaallah, sy akan usaha mana yg terdaya... walaupun masa kebelakangan ini agak mncemburui...

13 Mac 2012, 10:18:00 PTG

@Myra Jay

Thanxx Myra... insyaallah, sy akan usaha mana yg terdaya... walaupun masa kebelakangan ini agak mncemburui...

13 Mac 2012, 10:18:00 PTG

@Myra Jay

Thanxx Myra... insyaallah, sy akan usaha mana yg terdaya... walaupun masa kebelakangan ini agak mncemburui...

13 Mac 2012, 10:21:00 PTG

@Myra Jay

yup Myra, contest DH mmg sgt menguji minda dan ketabhan bloggers... sy rasa xmampu tang masa tu je...

13 Mac 2012, 10:22:00 PTG

@Myra Jay

Myra, beberapa hari kebelakangan ni kebetulan pula sy tak dpt nk fokus betul2 utk promote,raih undi utk contest ni... yg mana sempat dan mampu jer... apapu, terharu dgn sokongan kawan2 semua... :)

13 Mac 2012, 10:24:00 PTG

@IntaNBerliaN

Owh terima kasih Intan.... terserlah yer... maklumle anak2 ramai le kirenye kan 5 org tu... so byklah juga gambar yg dpt dipamerkan utk contest ;)

13 Mac 2012, 10:25:00 PTG

@Puan Kutu

bermakna, sekali lagi kutu kena buat promosi lah kan... caiyok2 ye sahabat ;) byk le peluang utk mng

13 Mac 2012, 10:51:00 PTG

@Lin Azlina

thanx lin... muslimah yer... mudah2an lah berterusan hingga dewasa ...

hargai jasa lin n kwn2 support hanie ;)

13 Mac 2012, 10:53:00 PTG

@Lin Azlina

usaha seiring dgn tuah @ rezeki kan lin... mudah2an myra pun berjaya... at least dpt backlinks byk tu...

13 Mac 2012, 10:55:00 PTG

puan penganjur akak kakyong, kalau nak delete duplicate comments hanie ni silakan yer... hanie tak perasan jadi mcm tu sbb masa balas komen ni, pakai broadband di rumah mak... so tertekan button publish tu byk kali... :p

14 Mac 2012, 7:08:00 PTG

@Ummi Hanie boleh je nak sembang, bagi banyak sikit markah untuk entri ni.

14 Mac 2012, 7:09:00 PTG

@Ummi Hanie insya allah kalau ada rezeki tak kemana kan. Masa memang sentiasa mencemburui kita

14 Mac 2012, 7:10:00 PTG

@Myra Jay contest gadjet impian tu memang memenatkan, saya jadi penyokong pun terasa penatnya.

14 Mac 2012, 7:11:00 PTG

tengok gambar - gambar di atas telah menceritakan bermacam - macam perkara, tak perlu tulis panjang-panjang.

14 Mac 2012, 7:13:00 PTG

bagus betul anak - anak hanie, yang perempuan kecil-kecil dah diajar bertudung.

15 Mac 2012, 8:43:00 PG

geramnya tengok gambar zaid tengah naik basikal tu, pipinya tembam..nak cubit sikit boleh ..hhehee

15 Mac 2012, 9:15:00 PG

anak hanie tiga orang ye? cerialah rumah dengan keletah mereka semua ni

15 Mac 2012, 9:17:00 PG

anak yang paling besar umur dah berapa tahun? Kakak yang tersenyum riang tu kan.

15 Mac 2012, 9:25:00 PG

@Lin Azlinabetul tu, anak - anak hanie ceria, comel dan bersemangat semuanya. Semoga terus sihat sejahtera.

15 Mac 2012, 10:27:00 PG

Seronok tgok anak-anak gembira! kita pun bahagia.. kan hanieeee!!!!! gudluck!

15 Mac 2012, 11:30:00 PG

@kimmie

terima kasih Kimmie... Kimmie rajin sembang kan... ;)

15 Mac 2012, 11:31:00 PG

@Kimmie

itulah Kimmie... dugaan sikit, sbb lately ni agak kurang dpt menghadap komputer... so bila ada masa menghadap tu, fokus sikitlah ke sini, tu pun tak dpt sepenuh masa lah kan..

15 Mac 2012, 11:32:00 PG

@Kimmie

Kimmie a.k.a. Rosezha mmg penyokong tegar... dahsyat betul ;)

15 Mac 2012, 11:33:00 PG

@kimmie

insyaAllah mudah2an begitulah berterusan kan Kimmie... mmg ada masanya pening kepala mengadap karenah mereka, tp dah besar nnti mesti kita parents ni terindu2 saat2 mereka kecil...

15 Mac 2012, 11:33:00 PG

gudluck kakak cayunk....
anak2 membesar depan mata salah satu anugerah yg tak ternilai..
hope sy pon berpeluang merasai nikmat tu... :)

15 Mac 2012, 11:34:00 PG

@Kimmie

ye, Kimmie... hanie pun baru berjinak2 ni kiranya dgn kamera... buta gajet sikit... hihih... tp skrg ok lah sikit... rugi rasa klu tak abadikn saat keriangan mereka kan

15 Mac 2012, 11:36:00 PG

@kimmie

alhmadulillah, Kimmie... masuk ajar juga mereka tu... actually memang Hanie dah ajar sejak kecil,baby2 lagi... jadi bile makin membesar, mereka sndiri tau cari tudung bila nk keluar rumah, tak perlu disuruh2 :)

15 Mac 2012, 11:36:00 PG

@Kimmie

Kimmie, skrg Zaid dah mengecil/mengecut, ketembamannya dah transfer kepada adik keclnya, Huzaifah... ;)

15 Mac 2012, 11:37:00 PG

@kimmie

opsss... 5 orang dah , Kimmie... :) tapi masa dlm gambar ni, ada 4 org saja... lagipun yg kecik skali ni belum boleh masuk tema contest sgt..hihi

15 Mac 2012, 11:38:00 PG

@kimmie

ank yg paling besar,,,, yup, Kakak tu...masuk 9 tahun (darjah 3)... masa tu rongak2 lagi, skrg tak dah... :p

15 Mac 2012, 11:39:00 PG

@eus

time kasih kak yusss... ! akk pun byk gambar best2, comei2... jom le masuk, ada tempoh masa lagi ni ;)

15 Mac 2012, 12:00:00 PTG

@.: iEyLa :.

thanx adek cayang... support zaid sepenuh ati yer... muehehehe... insyaAllah, Ieyla akan rasa nikmat ada ank ni suatu hari nnti yer... ;)

15 Mac 2012, 12:39:00 PTG

semoga awk berjaya.. InsyaAllah.. ada rezeki awak, mesti menang punya.. :-)

15 Mac 2012, 1:32:00 PTG

gud luck hanie...moga brjaya....

15 Mac 2012, 1:59:00 PTG

gudluck ummie hani..
comel n cute bdak2...:))
follow2 ...nice3x..

15 Mac 2012, 2:07:00 PTG

salam dah klik2 semua button di atas ..

apa-apa pun doakan hanie berjaya , ramai kawan2 join contest ni , bagus kakyong .. kakyong memang aktif ..

saya dpt sokong gini je lah ..

15 Mac 2012, 2:08:00 PTG

eh eh lupa nak cakap .. anak2 nis memang comel2 . chubby2 geramnyaaa ..

psstt : dalam entri ni baru nampak nis yang sebenar2 benarnya hikss

15 Mac 2012, 3:52:00 PTG

@NzA

tima kasihhh akak ku... kalo akk rajen, kita melabun2 kat sini sampai lebam... hihihi :p

15 Mac 2012, 3:53:00 PTG

@Cahaya gembira

thanxxx Cahaya Gembira... salam kenalan yer, first time bersapaan rasanya ni... ;)

15 Mac 2012, 4:02:00 PTG

@puanbee

best la camtu ... iyelah,kalau hanie pun tgh preggy, tak larat nk promote2 ni

15 Mac 2012, 4:06:00 PTG

@puanbee

trimasss bee... ala kita melabun2 jer... kalo rajen sikit lg, main tweet2 pulok..muehehehe,,,

15 Mac 2012, 4:06:00 PTG

@puanbee

trimasss bee... ala kita melabun2 jer... kalo rajen sikit lg, main tweet2 pulok..muehehehe,,,

15 Mac 2012, 4:08:00 PTG

@puanbee

sume budak pun comel kan bee... anak2 bee pun ape kurengnye...

so,amacam dah tgk nis? hehehe... mmg frust la xdpt jumpe kelmarin... hubby risau,tak bagi nis drive sndiri gi ferringghi...nk ajak dia, sgt sibuk le pulok...

15 Mac 2012, 4:10:00 PTG

opsss... bee, komen first skali tu sebenornye reply ke zie... pakai notebook ni asik tersilap komen je...

15 Mac 2012, 7:37:00 PTG

@Ummi Hanie

takdenya banyak,usaha je setakat mampu.yg tolong pun sahabt blogger yg rqpat2 jer..:)

15 Mac 2012, 7:39:00 PTG

@Ummi Hanie

kutu dtg lg..tq yer selalu ke kotak komen entri kutu...:)

minggu nie busy sikit,nak dtg sini selalu,tp line kt opis gila semput..hehe..entri sendiri pun tak empat promote..:)

16 Mac 2012, 3:45:00 PG

good luck.. =)

16 Mac 2012, 10:14:00 PG

@sha my heart

terima kasih SHa... :)

17 Mac 2012, 1:10:00 PG

nak menjemput kwn2 yg ada FB, join GA di kedai kakyong..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150601825767951&set=a.10150601825622951.384985.275240777950&type=1

17 Mac 2012, 4:08:00 PG

zaid muka cuak je naik jongkang jongket kehkehkeh!!!

17 Mac 2012, 10:40:00 PG

Jeles tgk hanie sebaya dgn shira tp anak2 dh ramai. Semua comel gebu soleh solehah. Good luck hanie!

17 Mac 2012, 7:29:00 PTG

Kutu dtg bg sokongan lg..dh petang sikit br dpt on9..esok dh sekolah jadi mlm nie tido awal.hekhek..

17 Mac 2012, 7:30:00 PTG

sebelum maghrib komen lg kt sini..patutlah anak semua gebu,umminya pun gebu.hihi..

18 Mac 2012, 8:19:00 PG

wah hanie main snooker tu.. cayalah.. seroonoknye zoo medan tu kan. bileh amik gambar dari dekat

18 Mac 2012, 11:38:00 PG

@kakyong

bagi laluan kat kawan-kawan join pulak... kan kan kan kakyong *wink2

18 Mac 2012, 11:39:00 PG

@kakngah

kakngah, zaid mmg ghope itu... mukenye berwajah serius ! heheheh

18 Mac 2012, 11:40:00 PG

@Shira Shaakira

takper shira, 3 lagi nak kejor kasi sama... hehehe... anyway, thanx ye fren ... :)

18 Mac 2012, 11:42:00 PG

@Puan Kutu

oh yeee.... hanie lupa laaa kat SP sekolah start dah hari Ahad... takpe, tido awal...hanie pun tido awal semalam, tengok cerekarama sebenornye, tertido... mmg tak online malam2

18 Mac 2012, 11:45:00 PG

@Puan Kutu

jemput kutu, jemputtt... besor ati teman... heheheh... ate, mane adenye teman gebu weih.. macam kuih apam pulak gebu2 nih... :p

18 Mac 2012, 11:53:00 PG

@mama pipie

hikhik kak adda... malu ja gambar tu, tapi nak letak jugok... :p

yup, zoo medan tu best, boleh tgk haiwan dekat2... harimau putih punn ada tau... dan boleh tgk dekat jugak, tp taklah sedekat mcm rusa tu...

18 Mac 2012, 2:23:00 PTG

salam , sy datang singgah nak ucakpakn selamat berjaya again ..

baru balik dr soping jekkkk

18 Mac 2012, 2:53:00 PTG

@puanbee

salam bee..

jemput masukkk... amboi shopping kat mana tu... kami pun shopping gak semalam, nak buat kek lagi..hikss

18 Mac 2012, 3:29:00 PTG

Good luck tau..!! moga rezeki untuk menang menyebelahi awk :-)

19 Mac 2012, 10:20:00 PG

@IntaNBerliaN

terima kasih intan berlian... selamat berjaya utk awak juga ye..comel ur doter ;)

19 Mac 2012, 10:33:00 PG

lambat kakyong semak n3 ni.. patutnya dah semak petang semalam.. :)

so, dengan ini, cabaran utk meraih poin bagi n3 ini ditamat kan

dan markah yg terkumpul (tak rasmi)

komen = 87
like = 134
+1 = 8
tweet = 32

terima kasih kepada semua kawan2 yg telah menyokong entri ini.. :)

Catat Ulasan