NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Khamis, Mac 22, 2012

Home » , , » Makaroni vege cheezy magik

Makaroni vege cheezy magik



Salam bahagia,


Rindu nya dengan blog... dok sibuk di FB & jaga 'kedai' sampai tak sempat nak jengah blog sendiri mahupun blog kawan-kawan..

Btw, terima kasih sebab ramai juga kawan blog yang menegur sapa saya di FB... Alhamdulillah, takde lah terasa diri ini dilupakan..


Lama jugak kami sekeluarga tak makan makaroni. Beberapa hari lepas ke Tesco, mencari makaroni yang bentuk huruf ABC tu... tapi jenuh belek satu-satu.. tak jumpa lah pulak.. jadi beli jer lah yang macam nut basikal tu.. beli yang halus-halus punya..


Lunch tadi, masakkan makaroni , jom layan gambar.. masak simple-simple jer.. janji ia nya masih menu sihat.. dan anak-anak mau makan..




ni telur hancur bersayur (vege sramble egg) -- saya guna buah tomato & batang saderi , saya tumis bawang sikit.. kasi naik bau...



ni takkan tak kenal kot... hehhe



ni keju jalapeno (cheezy sauce) ... mana nak dapat? PM saya... https://www.facebook.com/kakyonghyibu3A




satukan makaroni, vege scramble egg dan juga cheezy sauce..




nak sedap lagi.. tabur sedikit serbuk lada hitam..


Alhamdulillah... anak-anak makan sampai habis.. terutamanya Anis.. sebelum ni dia tak suka dengan sos keju tu.. tapi hari ni makan sampai jilat sudu dan jari... 


Tapi tak leh nak makan macam ni selalu.. tak kena di tekak en ayah... hehehhe...



meh intai-intai sini : set kombo cheezy magik 


salam kasih sayang,
.



Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
13 Comments
Comments

13 comments

22 Mac 2012, 5:49:00 PTG

terbaik la kak yong..

22 Mac 2012, 6:17:00 PTG

Salam Kak Yong,
memang sonok bila anak2 suka makan apa yg dimasak. Hmm kat Turki ni deme makan berbagai jenis pasta tp deme tau makan dgn keju putih jer atau tomato sos....haisyyy!

22 Mac 2012, 7:35:00 PTG

amboi.. menariknya...

22 Mac 2012, 10:05:00 PTG

bilalah nak dapat merasa ni agaknya..heheheh

22 Mac 2012, 11:53:00 PTG

@fieda tapi anak2 tolak ke tepi tomato & btg saderi tu.. jenuh la dok pujuk, wonderpet makan btg saderi jd kuat & pandai... heheh.. payah benor ..

22 Mac 2012, 11:55:00 PTG

@MOH KEMBARA org turki mesti makan keju sbg pelengkap kan... tgk dlm gambor2 kak tu pun, memang meriah makanan depa.. tp kaedah makan tu mcm simple bebenor..

22 Mac 2012, 11:55:00 PTG

@dela

memang menarik.. ibunya pun makan banyak sama.. tp x leh makan selalu... riso timbang naik.. hehhee.

22 Mac 2012, 11:56:00 PTG

@kimmie masak jer di rumah kimmie... ;)

leh jer pesan tepung cheese dgn kakyong.. ;)

23 Mac 2012, 2:55:00 PG

Seronok menjamu diaorg...hehe

23 Mac 2012, 3:16:00 PTG

Rugi saya semalam kan? Kalau jd singgah dapat la merasa makaroni kakyong..huhu

24 Mac 2012, 4:11:00 PTG

@Affieza bila tgk anak2 makan berselera , memang terasa puashati...

kalo time depa tak nak makan tu yg rasa... aduiihh, letihnya.. sbb ibunya sensorang nak kena habiskan...

24 Mac 2012, 4:13:00 PTG

@hanniKASIM Insya Allah hanni.. len kali boleh kita berjumpa.. doakan semoga ade kesempatan.. set cheezy hanni kakyong dah pos pagi tadi.. either Isnin @ Selasa sampai kot..

x pasti kecekapan poslaju ke Grik.. pernah antor ke Lenggong, 1 minggu baru sampai... :(

24 Mac 2012, 4:38:00 PTG

terus lapo blk ni... :p

Catat Ulasan