NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Ahad, Mac 11, 2012

Home » , » Entri Zie Fauzi : Dia Suka ke Taman Permainan Tapi Takut ke Tepian Pantai

Entri Zie Fauzi : Dia Suka ke Taman Permainan Tapi Takut ke Tepian Pantai



Salam bahagia,

Entri Puan Kutu akan tamat pada hari esok 12 Mar 2012, jam 10 pagi... dan entri Nida pula tamat pada 13 Mar 2012, jam 10 pagi.. cuma sayangnya Nida sibuk, maka dia takde masa nak promo kan entri nya itu.. harap ade lah kawan-kawan yang sudi support yer..


Kali ni meh tengok Alya yang suka bermain di taman tapi takut bila ke pantai.. sama jugak lah dengan Aliya di rumah ni... meraung-raung bila kena ombak menghempas pantai dan air laut tu terkena kakinya...


************************




Tu dia tajuk bukan main lagi… Tapi awas, entry ini adalah entry bergambar.. Ada gambar yang resize dan ada yang den biarkan saja saiznya dalam bentuk asal.. Kalau loading tu lambat, maaf la yer… :)








Dua gambar berdialog di atas menggambarkan keadaan Alya bila berada di pantai atau bermain air.. Situasi dalam nak main tapi takut. Last bawa Alya pergi main air laut tahun lepas la.. Kat Pulau Pangkor, lepas tu mana ada bawa dah kecuali 2 3 hari lepas bawa gi jenjalan dan lepak di hentian Bagan Ajam konon2 nak duk tepi pantai tapi jangan harap la.. Kaki baru jejak tanah dah jerit2 takut… So, naik kereta balik ke destinasi yang lain..

Tapi jika bawa ke taman permainan, takde adegan nangis menangis sebab tempat itu la satu-satunya yang boleh buat anak dara tu ceria… Dari kecil tak boleh berjalan sampai la besar dah boleh berlari, taman permainan la tempat paling Alya suka….










Gambar di atas bukti keceriaan Alya ketika di taman permainan.. Tapi maaf la, gambar lama tu.. Gambar time Alya umur belum setahun rasanya.. Gambar terbaru tak dapat pulak den cari.. Memori kad tak jumpa… Tapi lebih kurang jela keceriaan Alya bila kat taman permainan dulu dan sekarang. Cuma sekarang dah besar dan pandai main sendiri.











END OF ENTRY

***************************************





nota :
  1. Zie Fauzi diberi masa selama 7 hari, mulai 11 Mar 2012, jam 10 malam sehingga 18 Mar 2012, jam 10 malam untuk mempromosi n3 ini dan mengajak kawan-kawan untuk klik button retweet, LIKE FB dan +1 sebanyak mungkin.
  2. Setiap komen mestilah lebih dari 8 patah perkataan. KOmen yang kurang dari 8 patah perkataan akan di padamkan tanpa amaran.
  3. KOtak komen untuk entri ini akan di lock pada 18 Mar 2012, jam 10 malam.
  4. jika kurang faham camana nak bantu untuk memberi poin kepada Zie Fauzi.. sila baca sini >> penilaian untuk contest ibu sihat anak riang.

tips :
  1. Setiap pemilik entri diberi hak untuk membalas/menjawap setiap komen yang diberi
  2. Button retweet boleh tweet banyak kali.. 



salam kasih sayang dan selamat memberi point untuk Zie Fauzi,
.














Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
47 Comments
Comments

47 comments

11 Mac 2012, 11:35:00 PTG

salam, mai support zie pula... ;) dah klik buttons

11 Mac 2012, 11:43:00 PTG

undian bermula...support ziefauzie
comel masa gambo kat gelongsor tu

good luck

12 Mac 2012, 2:41:00 PG

@Ummi Hanie tenkiu mai bg sokongan... :)

12 Mac 2012, 2:41:00 PG

@Lelord gambar lama tu... x sampai stahun lg umur Alya... :)

12 Mac 2012, 2:42:00 PG

entry dah keluar... nanti nk promote.... :) skrg dh ngntuk.. tido dulu :)

12 Mac 2012, 11:09:00 PG

support zie...
zie, anak zie sama ngan anak ke 3 saya...takut ayaq..huhuu

12 Mac 2012, 2:32:00 PTG

Sekali ayat Penang mai ha dari Alya, kemain lagi..hehee

12 Mac 2012, 2:32:00 PTG

Good luck ye kak, teruskan berjuang hingga ke garisan penamat ;)

12 Mac 2012, 2:38:00 PTG

Tapi takpe akak ada pengalaman dari contest Denaihati :)

12 Mac 2012, 2:38:00 PTG

Jadi gunakanlah segala ilmu yang dipelajari di sana dan aplikasinya di sini :)

12 Mac 2012, 2:39:00 PTG

Bila kita diberi masa camni, memang kena fokus 24jam ngadap sambil raih undi :)

12 Mac 2012, 2:48:00 PTG

@MamaYatie terima kasih mama yatie mai support..... lani Alya dah kurang sikit dah takut tp masih duk terjerit2 lg kalau duk berendam.. hari tu bawa gi mandi sungai dgr suara dia je duk terjerit mintak tolong.. :)

12 Mac 2012, 2:49:00 PTG

@Myra Jay hahaha...ayat penang campuq keyel (KL).. mcm pelik lak bunyi bila baca balik.. :)

12 Mac 2012, 2:50:00 PTG

@Myra Jay InsyaAllah.... ada 6 hari lagi ni untuk berkempen... mesti boleh...cehh...ayat... bukan main lai.. :)

12 Mac 2012, 2:51:00 PTG

@Myra Jay A'ah.betul... gunakan pengalaman yang ada sebaik-baiknya... jgn sia2 kan pengalaman yang ada tu... :)

12 Mac 2012, 2:53:00 PTG

@Myra Jay tak boleh jugak 24 jam myra.. nanti kerja lain tak buat pulak... online mcm biasa, cuma gunakan masa yg ada sebaik-baiknya... :)

12 Mac 2012, 3:34:00 PTG

sama mcm alisha... ank sy pun sk sgt kalu dpt g dkt tmn permainan ;-)

good luck tau.. moga ada rezeki utk awk menang :-)

12 Mac 2012, 7:55:00 PTG

baru paham..kontest kakyong yang tu rupanya..al maklumlah seminggu tak online...rinag betul kanak2 bila jumpa air erk...mai support

12 Mac 2012, 7:56:00 PTG

@Myra Jay
betul tu myra..kena ngadap sokmo...kalo sehari jer tinggal abehla jauh ketinggalan nak kejar balik kena usaha lebihla

12 Mac 2012, 7:57:00 PTG

@Zie Fauzi
semoga berjaya yer puan zee...saya akan cuba komen sebaik yg mungkin...

12 Mac 2012, 10:25:00 PTG

Singgah malam kat sini melawat ibu Alya sambil tekan2 button :):)

12 Mac 2012, 11:40:00 PTG

@Lin Azlina kalau xde keje boleh kot ngadap depan pc ni lama2.. kalau ada keje x boleh jgk.. cuma mampu buat yg terbaik saja... :)

12 Mac 2012, 11:42:00 PTG

@IntaNBerliaN jangan anak, mak budak pun suka main... tambah mcm jongkang jongkit tu.. anak xde teman, kita la temankan duk side sana....

Tenkiu yer..

12 Mac 2012, 11:43:00 PTG

@Lin Azlina lamanya x online lin.. busy yer... kanak2 lain riang main air.. tapi alya takut air... mujur mandi kat rumah dia tak takut

12 Mac 2012, 11:44:00 PTG

@Myra Jay terima kasih myra sbb singgah lagi... rajin betui la untie ni.... mai support selalu naaa...

12 Mac 2012, 11:45:00 PTG

@Lin Azlina terima kasih yer... baru dapat online betul2 malam ni.. siang hari ikut time.. malam semua kerje beres baru boleh online...

13 Mac 2012, 2:41:00 PG

comel anak tu... elok kecik2 lagi diajar agar berani dan tak takut pd cabaran.. besar kelak, jd insan berguna buat nusa bangsa...

######

terima kasih sudi menjadi ahli GPK. Sokongan anda amat kami hargai... Buat pengetahuan tuan/puan, GPK sedang giat menjalankan segmen blog rakan-rakan Gerila Penulisan Kreatif. 3 blog bertuah akan dipilih secara rawak untuk diiklankan stp minggu.

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/blog-rakan-gerila-penulisan-kreatif.html

Insyaallah, sama-samalah kita mendorong dan menyokong. jemputlah ke blog saya. sudilah komen atau tinggal jejak di mana-mana.

iklas dari,
pengasas gerila penulisan kreatif

14 Mac 2012, 3:24:00 PTG

selamat berjaya zie.comel2 anak hang.ha keluaq dah loghat utara.kihkih..

14 Mac 2012, 8:17:00 PTG

@Puan Kutu anak hampa pun comei gak.. pipi montel gitu... hehehe... anak kami dah kurus sekrang ni.. tak mau makan....

14 Mac 2012, 8:24:00 PTG

Singgah malam disini..
Akak sihat ke? Alya camna ok?

14 Mac 2012, 8:32:00 PTG

@Myra Jay
Kami baru baik dari selsema... Alya sekarang ni kurang makan.. nak kena cari vitamin tambah selera dia makan... risau pulak... biasa nasi ayam sepinggan boleh habis..tadi makan 2 sudu je masuk mulut... :(

14 Mac 2012, 8:48:00 PTG

Ala siannya dengan Alya tak sihat, mesti dia rasa tak selesa kan kak..

14 Mac 2012, 8:55:00 PTG

good luck ye zie, nape pulak Alya takut air ni, sian dia.

14 Mac 2012, 8:59:00 PTG

saya dah klik button kat atas tu sebagai tanda sokongan. Moga dapat tambah markah.

14 Mac 2012, 10:16:00 PTG

@Myra Jay kita yg dewasa ni pun tak selesa inikan pulak budak kecik kan... :)

14 Mac 2012, 10:16:00 PTG

@kimmie terima kasih... x tau la pasai apa dia takut ayaq... semua ayaq dia takut kecuali ayaq paip kat umah... :)

14 Mac 2012, 10:17:00 PTG

@Kimmie
terima kasih sekali lagi... point dah bertambah dah sikit... tenkiu tau...

14 Mac 2012, 10:52:00 PTG

@Myra Jay InsyaAllah myra... ilmu dr sana banyak yg dipelajari.. akan dipraktikkan sebaik mungkin..

15 Mac 2012, 9:12:00 PG

@Zie Fauzinasib baik dia tak tahu dengan air paip juga, kalau tak...habis la..hehehe

15 Mac 2012, 9:13:00 PG

@Zie Fauzisama - sama, moga point terus bertambah dan terus bertambah lagi. MAsih ada beberapa hari lagi untuk kumpul mata.

15 Mac 2012, 12:26:00 PTG

@Zie Fauzi

points zie dh byk tu... ;) mesti rajin promosi ni... hanie kebelakangn ni kureng sikit masa internet..curi2 masa je.. dah le pakai berukband...blk umah sndiri baru laju tenet :p

15 Mac 2012, 12:46:00 PTG

@Ummi Hanie
mintak tolong kat adik suh promote... zie pun jarang online sekarang ni... dalam dilema.... hihihi...

15 Mac 2012, 12:47:00 PTG

@Kimmie
InsyaAllah, buat sehabis baik ni walau pun tak berapa nk boleh online selalu... time online la boleh buat yg terbaik...

15 Mac 2012, 12:48:00 PTG

@Kimmie
kalau dia takut dgn ayaq paip, jenuh la nak ajak mandi... silap2 ada drama sebelum mandi tu...

15 Mac 2012, 4:15:00 PTG

@Zie Fauzi

best la camtu ... iyelah,kalau hanie pun tgh preggy, tak larat nk promote2 ni

17 Mac 2012, 1:06:00 PG

nak menjemput kawan2 yg ada FB , join GA di kedai kakyong..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150601825767951&set=a.10150601825622951.384985.275240777950&type=1

19 Mac 2012, 10:38:00 PG

dengan ini, cabaran utk meraih poin bg n3 ini ditamatkan..

poin yang berjaya dikumpul (tak rasmi)

komen = 46
like = 124
+1 = 8
tweet = 28

terima kasih kepada semua kawan2 yg telah sudi support n3 zie fauzi

Catat Ulasan