NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Selasa, Januari 10, 2012

Home » , , , » Dinner di McD Taman Wing Onn

Dinner di McD Taman Wing Onn



Salam bahagia,



Masa harijadi ibu tu, Anis yang excited sangat nak ajak en ayah makan di McDonald.. Dia punya skema tanya dengan en ayah : "Ayah, boleh tak kita makan kat dalam McDonald?"

Memandangkan en ayah baru dapat sedikti habuan dari jualan ikan nya (hasil dari memancing).. maka en ayah angguk ajer.. apa lagi.. seronok kan main lah anak-anak.




Ini adalah kali KEDUA kami bawa anak-anak makan di McDonald.. sila percaya.. kali pertama boleh baca kesah nya >>> Anak-anak 1st time ke McD


rembat dari website McDonal

en ayah cadangkan amik yang ni.. ibu nya tak kesah.. ikut jer..  setnya seperti dalam gambar tu la.. 2 McChicken, 2 prosperity burger, 2 sundae, 3 kentang goreng bergelung, 6 pcs nugget dan 4 air (tak tahu apa nama perasanya tu.. anak-anak komplen airnya manis)



Aliya layan kentang goreng bergelung (twisted) tu jer.. dan layan sikit-sikit sundae coklat. dan hanya makan 1 gigit McChicken (mintak kakak punya)



Anis yang teramat excited... suka sangat.. hampir 3/4 juga sebiji McChicken tu dia makan.. dia lah yang komplen 'air kuning ni manis sangat lah ibu'...  hanya 1 1/2 cawan jer yg berjaya dihabiskan , 2 cawan bawa balik, 1/2 cawan lagi anak-anak habiskan dalam kereta.. 



lahapnya abang Fikri.. hihihiii.. ibu nya main snap jer.. habis sebiji McChicken tu dia makan.. ingatkan tak reti makan burger.. kami lupa yang anak-anak dah semakin membesar.. yer lah, kali pertama dulu tu adalah hampir 2 tahun yang lalu.. 



Anis layan burger & nugget..



Aliya yang mahsyuk habis dengan kentang bergelung (sesuka jer nak sebut bergelung).. twisted tu bergelung lah kan.. ker bergulung..(?!) ...


ni prosperity daging.. bawa balik rumah..  3 slice ni tak makan pun, saya simpan dalam petiais, esok paginya anak-anak makan sorang 1 slice..

Ibu & ayah makan apa? Ayah makan kentang & habiskan McChicken anak-anak.. Ibu makan prosperity burger ayam.. kongsi sebahagian dengan en ayah..



Review saya tentang dinner box set prosperity burger ni :

  • kita boleh pilih nak yang ayam @ daging.. kami pilih ayam, tapi disebabkan crew situ yang slow.. dah tunggu lama tapi depa tak 'selaju' seperti crew mcD di tempat lain.. maka saya kata, kalo ada daging pun saya tak kesah.. janji cepat.. Jadi, kami dapat 2 jenis prosperity burger.
  • Set ni memang lebih dari cukup lah untuk kami 5 beranak.. anak-anak saya bukannya makan banyak sangat pun
  • cuma prosperity burger tu - rasanya OUT.. rasa lada hitam yang pahit dan pedas yang lain macam.. tak macam dedulu. en ayah cakap sos nya macam tak cukup masak.. 
  • anak-anak komplen air tu manis sangat.. bukan salah air tu.. masalahnya anak-anak saya ni kurang minum air manis (saya jarang buat teh, milo pun milo-o jer) mereka lebih banyak minum air putih/masak/suam.

Memula tu saya ingat saya sorang jer yang rasa pelik dengan prosperity burger tu.. rupanya cikgu Isza pun komplen hal yang sama.. tak caya baca kat SINI  


KOme pulak camana?? Sudah cuba prosperity burger dan rasanya menepati citarasa anda??


nota :

saya sebenarnya teringin @ nak en ayah belanja dominos pizza (ramai bebenor kawan blog yang review pasal pizza ni).. sekali anak-anak yang nak sangat-sangat ke McD.. ikut ajer lah, bukan selalu.. 

sejak Fikri dah tadika, dari tahun lepas lagi dia dok minta.. kali ini Anis pulak yang minta.. en ayah pun ikut kan ajer.. kadang-kadang Fikri pun dah pandai, kalau nak minta apa-apa dengan en ayah, dia mesti suruh Anis yang cakap.. sebab en ayah jarang hampakan permintaan Anis.. dan kemungkinan juga sebab harijadi ibu kan. 


..

salam kasih sayang,
.


Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
17 Comments
Comments

17 comments

10 Jan 2012 9:30:00 PG

saya suka lak prosperity burger tu kak, sbb ianya pedas, dan saya mmg suka pedas...:)

10 Jan 2012 9:38:00 PG

@~ yus ~ mungkin tempat yus rasa lain kot..

kakyong memang kuat makan pedas & suka dgn lada hitam.. makanan harian, kalo x pedas, hilang selra..

tp pedas prosperity tu lain mcm tau.. & lada hitam tu rasa pahit.. sos dia mcm x mcm yg pernah makan..

mungkin sbb tempat tu baru (belum 2 bulan pun), & staff belum cukup mahir kot.. lagipun staff kaunter yg pun susah sgt nak senyum.. masam jer muka..

10 Jan 2012 10:18:00 PG

Dah berzaman tak makan prosperity burger tu, last sekali makan masa duk KL dulu je, masa tu baru ada anak sorang. kira dah 4 tahun jugak la tak makannya, cuti sekolah ari tu nak makan tapi kat service mcD tu lembap sgt plus ramai yg order prosperity so minta apa yg lg senang je la

10 Jan 2012 10:41:00 PG

wah...sedapnya kak yong satu family makan :)

10 Jan 2012 10:47:00 PG

kami jrg sgt lyn mcD kkyong .. lyn kfc b pizza hut sbb itu yg terdekat .. juge rfc ;)

tp tringin gak prosperity n twisted fries tu ;)

rezeki ank2 ye kkyong...sesekala mmg kna treat mereka begitu ... ;)

10 Jan 2012 11:02:00 PG

Bib,

memang rasa Prosperity burger sekarang wayyyyyyy to far compared to doulu2.....meang dulu2 pny sedap hingga teringat2...sekarang nih mmg tak menyengat sampai teringat2 nak tunggu tahun depan kuar pulak

10 Jan 2012 1:44:00 PTG

Prosperity burger tu sebenarnya sedap. Tapi tekak Yati tak boleh, kurang suka pedas dan panas lada hitam tu. Wah... seronok bawa anak-anak sesekali ke fastfood kan kakyong. :D

10 Jan 2012 3:05:00 PTG

@Anamarza kakyong sebenarnya teruja sgt tau nak makan properity burger tu.. sekali gigit.. terasa pahit.. beza sgt rasa lada hitam nya.. sbb kakyong ni saban hari dok tumbuk lada hitam buat makan..

pedasnya tu.. sampai air hidung seme keluor.. walhal bukan tak biasa makan pedas..

10 Jan 2012 3:07:00 PTG

@Princess Solehah Alhamdulillah., setelah hampir 2 tahun, baru ade kesempatan nak ke fast food..

10 Jan 2012 3:11:00 PTG

@Ummi Hanie kalo ikut kan hanie, kfc & pizza memang lagi dekat.. kuor jln besor terus jer nampak.. outlet baru buka dlm 4-5 bulan camtu..

piza dah makan masa besday Adib bulan Nov lepas..

RFC jauh sikit.. nak kena ke Silibin.. nak dpt peluang makan2 ke fast food ni memang betul2 once in a blue moon..

len kali kalo berhajat, ntah tahun depan lah pulak kot.. hehheheee....

10 Jan 2012 3:53:00 PTG

@Ina Hashim betul Hez..

baru jengah kat FB McD tadi.. rupanya ramai yg komplen pasal prosperity burger... sos x sedap, too salty, too spicy..

https://www.facebook.com/My.McDonalds

10 Jan 2012 3:55:00 PTG

@Yati Alhamdulillah Yati...

pasti berharap dpt ke dominos piza pulak.. x pun beli tapau jer.. ;)

tp tu impian mungkin agak lama baru nak tercapai.. :p buat masa ni berangan2 jer dulu

10 Jan 2012 4:02:00 PTG

rasanya tngk tempat jugak kak yong..ada sekali tu kat mc D the summit tak silap, sos lada hitam tu pedas nak mampus..tu tak bubuh cili sos lagi tur..sampai meleleh air mata huhu...baru2 ni saya makan kat USJ ni ok jer...tp betul la..tak umpphh macam 5-6 thn dulu..ntah apa yg berubah tak tau la

10 Jan 2012 11:05:00 PTG

macam ni
kena la selalu buat baik dengan anis
hehe

11 Jan 2012 9:04:00 PG

saya dah makan Propesrity Chicken. Sedap juga...tp lagi suka burger McChicken

11 Jan 2012 2:43:00 PTG

bila baca entry kakyong baru sy teringat dah lama jugak sy tak ke mcd.aiman pun dh beso,dah pandai pilih nak mkan apa...properity dulu ok je rasanya.en suami sukalah..sy nie jenis yg tak tahan pedas.taktaulah klu skang rasanya dah lain..

aiman klu pergi mana2 dia tahu mintak kfc je,tu sbb jarang makan kt mcd..:)

sekali sekali tengok anak2 gembira msti ibu n ayah pun turut happy,betul tak kakyong?

15 Jan 2012 11:04:00 PTG

saya suka betul curly fries tu..selalu kalau jumpa mcd, beli fries tu aje..hehhe

Catat Ulasan