NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Jumaat, Januari 13, 2012

Home » , , » Hari hujan, tak boleh pergi sekolah

Hari hujan, tak boleh pergi sekolah



Salam bahagia,


Hujan dari petang semalam membawa ke malam dan terus renyai hingga ke pagi hari ini..



sweater pink ni kawan Ibu bagi.. Anis sayang sangat sweater ni..


Anis : "hujan la ibu.. tak boleh pergi sekolah. nanti basah"
Ibu : "takper.. nanti atok datang.. atok ade baju hujan"

Jadi, pagi ni Anis pergi sekolah dengan atok..




NI budak kecik yang bangun seawal jam 6.30 pagi.. lepas salin CD (lampin kain), dia tak mau mandi, jadi tukar baju & seluor baru jer. 


*nota : Time hujan dan malam yang sejuk.. memang harus pakaikan Anis & ALiya lampin kain. Anis lately ni, sejak sekolah, dia tidur lena, sampai kencing tilam pun tak sedor.. dedulu tu dia tahu juga nak bangun malam ke bilik air. 


p/s
la ni Aliya hari-hari ajak pergi jalan-jalan naik basikal.. tengok dalam gambar tu, dia siap sedia dok atas basikal.. sambil mulut dok jerit  "cepat lah ibu... cepat!!" huhuuu.. sabor jer la..




Anis kat sekolah.. ibu tunggu kakak pakai kasut... 
cikgunya kata Anis pendiam kat sekolah.. tak bercakap..
masa ibu pergi amik tu riuh mulut dia bercerita..
baru cikgunya tegur : "owwhhh, ramah rupanya.. dalam kelas dia diam jer"




salam kasih sayang,
.


Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
21 Comments
Comments

21 comments

13 Jan 2012 10:42:00 PG

hehe...comel3x...belajar rajin2 ye :)

13 Jan 2012 10:54:00 PG

makin kurus lah akak, pagi petang naik basikal layan anak2..:)

13 Jan 2012 11:52:00 PG

sama macam safiyya kat rumah mulut mcm bertih jagung kat sekolah pendiam je :)

13 Jan 2012 12:32:00 PTG

baguslah anis kt sekolah pendiam..aiman smpkena ubah tempat asyik bersembang kt sekolah..peramah sgt.hehe..

lg satu aiman dah tak muat nk pakai cd or pampers..takde saiz.kehkeh..

13 Jan 2012 3:26:00 PTG

pemalu ye anis.. lama2 nanti hilang la malu dia bila dh kenal kawan.. mesti riuh kan.. hiks..

13 Jan 2012 4:18:00 PTG

la hai...cian aliya..hr ni tak leh ikut ibu antar kakak yer..

anis tak jumpa tune lagi tu kak yong..nnt ckp byk la kot..nadira kalo tngk masa antar pg2 mcm pendiam gayanya..tp bila tngk buku report dia la paling kecoh..smp cikgu panggil dia hot fm,tak de nadira sunyi katanya...huhu

13 Jan 2012 5:37:00 PTG

@Princess Solehah terima kasih auntie Ummu Auni..

13 Jan 2012 7:34:00 PTG

laam2 ramai la kawan tu... hari2 nk ke sekolah

13 Jan 2012 8:23:00 PTG

tgk tajuk tadi, ingat tak pergi sekolah ahahaha..

Shinta pun mulut becok!

13 Jan 2012 9:49:00 PTG

@~ yus ~ hahhah... baru jer bbrp hari yus.. ntah buleh kurus ntah idak.. hihii.. baru nak UP kan stamina..

14 Jan 2012 1:06:00 PTG

@Anamarza mungkin sbb belum ada kawan kot.. & belum nak biasa lagi..

14 Jan 2012 1:06:00 PTG

@Puan Kutu wah hebat la aiman.. berani.. & tersangat peramah & dah pasti lah suka berkawan ni..

14 Jan 2012 1:07:00 PTG

@ct rahani x tau lah ct.. kalo ikut perangai kakyong, memang jenis kurang bercakap, x kira lah di sekolah @ di rumah.. cuma lepas dah kahwin & ada anak ni yg terlebih byk ckp sikit.. hahahhaaa...

14 Jan 2012 1:12:00 PTG

@MamaYatie hahahaaa.. kelakar pulak, sampai cikgu gelar nadira hot.fm.. ;)

14 Jan 2012 1:20:00 PTG

@Dalila Hamid so far dia takde masalah nak perg sekolah.. cuma semalam dia marah, sbb ibu tak hantar ke sekolah.. selalunya kalo makciknya hantarkan, nanti kakyong dtg jugak jengah dia sblm mula kelas..

hrp2 gitu lah... memang hrpannya supaya dia pandai bergaul & berkawan..

14 Jan 2012 1:21:00 PTG

@Nong Andy hahha.. Anis jer cakap x leh pergi sekolah.. tp dia mandi & bersiap mcm biasa.. ;)

wah.. shinta pun peramah ya..

15 Jan 2012 11:14:00 PG

kebanyakkan sikap anak dirumah n disk amat berbeza..sbb tu ada ibu bapa xboleh terima kaLAU cikgu mengadu anaknya buli kwn/nakal kt sk cz kt rumah mrk baik..begitulh sebaliknya....

15 Jan 2012 7:05:00 PTG

@NzA baru ni kawan Anis amik sepit Anis.. saya nampak sepit tu atas kepala budak tu.. nampak juga maknya.. tp segan pulak nak minta.. sbb Anis diam jer.. bila kawan dah belalu dgn kereta baru Anis bising, nakkan sepit rambutnya..

hmm, pelik juga, takkan lah mak dia tak perasan benda org atas kepala anak.. kalo saya dan-dan tu saya pulangkan.. mak saya marah, katanya mak bapa tak ajar anak jgn ambil barg org, dah tahu brg org pun mak bapa tak usaha suruh anak pulakkan.. hmmm.. , sepit murah jer, 50sen satu.. saya xde lah nak berkira, cuma terkilan jer.. :p

15 Jan 2012 11:00:00 PTG

hihi..comel jer aliya.. anis tu mungkin belum kenal mesra ngan kenkawan, tu yg dia senyap aje tu kotnyer..

16 Jan 2012 10:37:00 PG

kak yong.. naufal pun pendiam sikit kat skolah. maybe sbb baru mula kot. bila tanya pada dia itu ini semuanya masih lagi blur2... siap cikgu suruh buat homework, dia tak tau page mana yg nak kena buat. pening plak kepala ummi dibuatnya...

16 Jan 2012 10:48:00 PG

@kakyong
selalu dengar kes camni kakyong..
brg tertukarla.. cikgu salah simpan baju dlm beg.. tp yg mak pak budak tu diam aje.. tak pulang blk.. terus simpan wat harta.. pelikkan... pnh gakla happen kat qis.. menan dia budak len amik.. dia amik time kami takde kat kedai.. festime amik.. yan mintak balik.. berhari2 baru dia pulang.. eh lepas tu dia amik lg.. gerammm jek..

harap sangat anak2 yan tak panjang tgn cmtula.. kdg terpk gak.. kotla bile kite ditempat parent budak tu.. btul2 'tak perasan'.. tp harap tidakla.. kene sentiasa alert ape yg milik anak kite.. ape yg bukan.. yela sbb kite yg beli/sediakn brg2 tu tuk anak kitekan..

Catat Ulasan