Salam bahagia,
saya tak tahu apa nama pisang ni.. tapi gemuk-gemuk jer rupanya..
kisar jer semua dalam blender.. kerja senang , pisang + tepung + garam + serbuk penaik
saya guna serbuk penaik & peramkan dalam 15 minit adunan sebelum digoreng
Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI
Create Your BadgeDisclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.
pisang awak gamaknye nama nye ... mak mentua pun ade bagi kat kami tp masih ijau2 lagi..sebaik jer masak,sedap dimakan begitu saja... klu dah nk msk sgt,elokle dibuat cucur cekelet bak kate anis ... hehehe :p
xpenah lg wat cucur pakai blender .. btw,cntik cucur kkyong,bulat2 jer...mcm MIL hanie buat .. hanie xpandai
@MOH KEMBARA cucur bilis & bawang dah sealu buat.. sampai anak2 dah tak mau layan... bila dah selalu2 mesti jemu kan..
cucur pisang ni dah berbulan lama tak buat..