NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Sabtu, Januari 07, 2012

Home » , » Sudah 40

Sudah 40


Salam bahagia,


Terima kasih buat semua teman, kawan sejak dari sek rendah, kawan semasa di MRSM, kawan semasa di UUM, kawan semasa zaman bekerja, juga kenalan blog dan kawan semasa sudah tidak bekerja sekarang ini. Terima kasih atas ingatan dan doa kalian. Terima kasih pada facebook la kan sebab ade ruang alert birthday tu..







67 friends posted on Kakyong Habibah's timeline for her birthday.





Yesterday
Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk menghirup udara segar & nikmat hidup di usia 40's...
 ·  · 

    • Muammar Ariffin saya masih di alam 30an lagi... hehehe
      Yesterday at 8:20am ·  ·  1

    • Has Chenta semoga bahagia sentiasa milik kakyong :)
      Yesterday at 8:20am ·  ·  1

    • Suzana Samsudin selamat ulang tahun kak yong (^_-)
      Yesterday at 8:22am ·  ·  1

    • Lynn Abd Latiff Happy birthday k.yong :-D
      Yesterday at 8:23am ·  ·  1

    • Siti Rahayu hepi birthday....:-)
      Yesterday at 8:26am ·  ·  1

    • Fatimah Man happy birthday kak yong :D
      Yesterday at 8:27am ·  ·  1

    • Siti Hajar Nordin Happy bday kak...
      Yesterday at 8:30am ·  ·  1

    • Laila Fizie Hepy besday kak yong
      Yesterday at 8:32am ·  ·  1

    • Nurul Huda Selamat hari lahir Kak Bib..
      Yesterday at 8:35am ·  ·  1

    • Marina Muhamad happy birthday bib..semuga sentiasa beroleh keberkatan.
      Yesterday at 8:35am ·  ·  1

    • Aliza Sarlan hb bib...
      Yesterday at 8:41am ·  ·  1

    • Tiq Robat Happy biirthday bib..moga murah rezeki n diberkatiiNya..
      Yesterday at 8:42am ·  ·  1

    • Ida Rahayu happy birthday kak yong.dah 40 dah?tua sepuluh thun dari kami la.semoga ape Allah mengabulkan segala impian kak yong tahun ini.insyaa Allah
      Yesterday at 8:47am ·  ·  1

    • Noor Azrinna Binti Palil Happy besday Kak Yong. Mudahan akan terus diberkati Allah. Amin
      Yesterday at 8:47am ·  ·  1

    • Latifahbee Kay selamat hari lahir kakyong :) semoga kakyong bahagia hingga ke akhirnya..
      Yesterday at 8:52am ·  ·  1

    • Mamasyaza Suzi happy bestday akak.semoga diberi kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia n bahagia bersama keluarga tercinta
      Yesterday at 8:54am ·  ·  1

    • Norhayati Bt Abdullah Happy birthday Kak yong!! Semoga beroleh kebahagian & keberkatan dalam hidup serta dikurniakan rezeki yg tak putus2...amin!!
      Yesterday at 8:58am ·  ·  1

    • Noor Adina happy birthday kak yong ;)
      Yesterday at 9:27am ·  ·  1

    • Suzi Fadhilah epi besday dear kak yong...moga terus happy, sukses..amiin
      Yesterday at 9:37am ·  ·  1

    • Norliza Binti Abdul Wahab happy.. happy.. happy birthday Bib, semoga berbahagia dan dirahmati Allah sentiasa, amiin.
      Yesterday at 9:47am ·  ·  1

    • Aizah Ariff happy birthday :-)
      Yesterday at 9:49am ·  ·  1

    • Iswalina Mohd Ismail Happy Birthday Bib :)
      Yesterday at 9:56am ·  ·  1

    • Puan Nina hepi besday kakyong :)
      Yesterday at 10:08am ·  ·  1

    • Miela Muhamad Riza Welcome to 40's...alamak..iela lg 4 thn jek..cptnya masa berlalu..
      Yesterday at 10:15am ·  ·  1

    • Marliza Wati happy birthday k.yong..semoga bahagia selalu b'sama family..
      20 hours ago ·  ·  1

    • Umm Qayyum Happy birthday kak bib....masih ingat lg dikala kita sama2 20s dulu :-)
      20 hours ago ·  ·  1

    • Kakyong Habibah Yahya Umm Qayyum, hehhe.. x leh lupa part mandi laut tgh malam tu... ;)
      19 hours ago · 

    • Ina Hashim HEPI BIRTH DAY bIB :d
      19 hours ago · 

    • Chef Noor happy bestday my best fren!! teman tahun ni pun masuk 40'an gak! tapi belum smpi bulan ajerr...ingat masa muda2 dulu yer...merambu malam2!cayalah!
      19 hours ago · 

    • Yusmawati Paiman Selamat hari jadi kakyong!
      17 hours ago · 



Tak boleh nak perasan muda lagi.. heheh...

Harapan saya... mencuba untuk berbuat kebaikan sebanyak mungkin dan melihat anak-anak membesar dengan sihat dan menjadi orang berguna pada bangsa dan negara. 

Saya tak boleh nak letakkan diri sama dengan kawan-kawan yang lain.. sebab ramai kawan-kawan saya pada usia saya ni, anak-anak dah berada di sekolah menengah.. tapi saya ni anak baru jer masuk PRA.. belum pun sekolah rendah.. kadang-kadang tak patut kan kita terlalu berharap Allah panjangkan umur kita.. 

saya hanya manusia biasa.. saya ingin mendidik dan luangkan lebih banyak masa bersama anak-anak dan  keluarga. Seharusnya saya tidak  mensia-sia setiap saat yang ada untuk dihabiskan bersama anak-anak dan keluarga. Saya tidak ingin memikirkan apakah bakal terjadi sekiranya umur saya diambil awal, kerana saya yakin Allah punya perancangan sebaiknya untuk anak-anak. Yang pasti, saya harus risau jika saya tidak mengisi masa yang ada dan tidak mengasuh anak-anak sebaiknya pada usia kecil mereka.


salam kasih sayang & selamat berhari minggu,
.



Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
27 Comments
Comments

27 comments

7 Jan 2012 1:28:00 PTG

Kak yong, semua ibu akan terfikir camtu kan, risau hal anak2 . apa yang penting selagi Allah beri waktu kita gunakan sebaiknya.

7 Jan 2012 2:31:00 PTG

hepy besday kak... semoga panjang umur, diberi kesihatan yg baik... dan ceria2 dgn suami dan anak.... dan tercapai apy yg dicitakan... amin

7 Jan 2012 3:48:00 PTG

@Anamarza Insya Allah Ana.. semoga sama2 dpt kita manafaatkan masa yg ada..

7 Jan 2012 3:58:00 PTG

@Dalila Hamid terima kasih dela.. Amin ya Rabbal a'lamin

7 Jan 2012 4:51:00 PTG

selamat hari lahir kakyong..wah dah 40 ekk,muka awet muda jer.hehe..

semoga dilimpahkan rezeki dan dipanjangan umur utk melihat anak2 kakyong membesar.Amin..

7 Jan 2012 5:31:00 PTG

selamat hari lahir Kak yong... serius Nida ingatkan Kak Yong baru 30 an..

7 Jan 2012 5:37:00 PTG

@Puan Kutu Terima kasih PK & doannya Amin Amin..

kalo yg pernah jumpa live memang lagi tak percaya..

7 Jan 2012 5:38:00 PTG

@Nida terima kasih NIda..

jiran sebelah rumah pun tak percaya tau.. depa ingat kakyong ni baya2 depa jer.. baru 30'an.. :D

7 Jan 2012 6:06:00 PTG

happy birthday kakyong!

moga Allah terus berikan kesihatan yg terbaik buat kakyong dan bahagia disamping suami n anak2 tercinta...

7 Jan 2012 6:20:00 PTG

Salam KakYong,

Selamat menyambut usia ke 40, semoga diberi rezki yg berkat dan bertambah, kesihatan yg baik dan anak2 yg soleh dan solehah!

7 Jan 2012 8:55:00 PTG

walaupun terlambat.. nak ucap juga. selamat ulang tahun kakyong...

*Aku selalu perasan masih muda!!

7 Jan 2012 11:47:00 PTG

selamat hari ahir, kakyong
moga sentiasa dirahmati allah selamanya

7 Jan 2012 11:54:00 PTG

selamat hari lahir kakyonh...dah lambat wish ni, harap masih diterima :)

8 Jan 2012 7:10:00 PG

Moga sentiasa dirahmatiNya.
Selamat hari lahir kakyong

8 Jan 2012 9:40:00 PG

salam kakyong..
nak cite ni..
ade satu prgram tv kat astrola...
tajuk dia 'jemputan umrah' kot..
asal kuar iklan cite tu.. mesti yan teringat kakyong..
pasal ape tau.. ade satu akak dlm iklan tu.. rupa dia cam kakyong.. cara pakai tudung plus pakai spek jugak klu tak silap..
klu tak silap.. dia hadiahkan pakej umrah kat parents dia kot.. tu yg dia nangis2 sangat..
klu kakyong ade tertengok cenel oasis ke mesti ade kuar iklan tu.. hehe

sori takde kene ngena ngan entri... juz nak cite ape yg berlubuk dihati..

ape2pn..ucapan yan.. sempena ulangtahun kakyong yg baru berlalu ni.. moga kakyong dapat jadi ibu yg terbaik.. dan tak byk skit jadi contoh tuk yan dan ibu2 lain..
ermm tahla.. setiap kali bday..yan cume wish dpt jd yg lebih baik dari yg dlu..

8 Jan 2012 9:42:00 PG

hepi besday kak yong.. moga terus di beri kesihatan yang baik

8 Jan 2012 3:29:00 PTG

@Izan Ishak terima kasih Izan.. Insya Allah, doa yg sama utk Izan & keluarga

8 Jan 2012 4:28:00 PTG

muda lagi tu apa. hehe..

9 Jan 2012 12:13:00 PG

slmt ulangtahun ke-40 kkyong .. moga hidup bert,abah ceria dna diberkati slalu.. ;)

9 Jan 2012 12:06:00 PTG

kak yong, rasa mcm tak caye la kak yong umur pat ploh, waaaaa tak caye, kak yong apa bukti? hehe

9 Jan 2012 3:44:00 PTG

Happy besday Kak Yong.. wish u all d ebst and many happy return..

9 Jan 2012 4:21:00 PTG

sekarang ni waktu rasa sangat pendek kakyong , rasa cepa berlalu tup2 dah setahun ..adeii

9 Jan 2012 4:23:00 PTG

@MOH KEMBARA terima kasih kak limah.. ibunya pun sedang berusaha nak menjadi solehah.. :|

9 Jan 2012 4:24:00 PTG

@Nong Andy sama lah mama shinta.. ku pun selalu perasan masih muda remaja.. terima kasih.. ;)

9 Jan 2012 4:26:00 PTG

sy pun ingat k.yong 30-an gitu.. x caya dh masuk 40.. selamat hari lahir ye kak.. semoga tercapai apa yg akak cita2kan.. dan semoga sentiasa dalam rahmat Allah.. Amin..

9 Jan 2012 4:26:00 PTG

@tehr Amin Amin.. terima kasih cikgu tehr

10 Jan 2012 3:25:00 PTG

slmt ulangtahun skali lg kkyong (sebelum ni wish kat wall FB)

takper,org kecik comei mcm kkyong ni xcepat mkn tua ;)

Catat Ulasan