NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Selasa, Januari 31, 2012

Home » , , , » Jom tampal menampal

Jom tampal menampal



Salam bahagia,





Dah lama plan nak buat aktiviti tampal menampal ni dengan anak-anak.. tapi manjang jer tak terbuat. Bahan-bahannya.. kertas brochure yang hari-hari dapat tu.. juga kertas A4..





1st projek ni ibunya lukis gambor pokok...




Aliya ni semua dia nak buat sendiri.. tak kasi ibu tolong sapukan gam.. "biar baby buat sendiri"



gunting kertas ni pun dia nak buat sendiri.. tapi awal-awal tu memang ibunya yang guntingkan



dah nak hampir siap.. dah pokok hasil tampalan kertas ni..




berwarna-warni daun pokok ni.. batang pokok Aliya nak warnakan, tak nak tampal..



Alhamdulillah.. dah siap.. pokok ajaib Aliya..



Okay.. dah selesai tampal-menampal boleh rehat-rehat tengok CD pulak sambil malam biskut roll coklat.


aktiviti tampal menampal ni, baik untuk kreativiti anak.. aktiviti gunting kertas pulak baik untuk motor halus anak.


p/s
la ni susah nak bersiaran pagi-pagi.. sebab anak dara kecik ni bosan.. jadi aktiviti tiap pagi adalah hantar kakak Anis ke sekolah, pastu lepak rumah opahnya jap, kemudian merayap keliling taman naik basikal.. pastu kena singgah kedai.. balik rumah, kemas-kemas rumah, sidai kain, pastu sambung buat aktiviti dengan Aliya.. leka dok layan Aliya, sedor-sedor dah hampir 11 lebih.. masuk dapur dulu.. sudahnya petang juga baru buleh nak adap blog.. 


buat kawan-kawan yang perasan saya tak singgah di blog tu, maaf yer.. nanti saya sampai.. tak terkejor dah nak BW ke semua blog


salam kasih sayang,
.

Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
13 Comments
Comments

13 comments

31 Jan 2012 2:59:00 PTG

oo..main tampal2 ek ... bagus2 ;)

31 Jan 2012 3:07:00 PTG

nak tiru jugak buat kat SN hehe

31 Jan 2012 3:32:00 PTG

cantek pokok kolaj aliya...
anak2 bila dah biasa berkawan gitulah,sunyi bila ditinggal sorang2...cian aliya...

saya bukan takat tak smpt bw, nak update blog pun payah dah...huhu

31 Jan 2012 3:56:00 PTG

Kesian aliya ya...hehehe comel pokok tue...

31 Jan 2012 4:59:00 PTG

pandai aliya.. cantik pokok ajaibnya.. :)

31 Jan 2012 6:11:00 PTG

pandai aliya buat kolaj dgn ibu.....

itulah tugas seorg ibu, sibuk sepjg masa....

31 Jan 2012 7:05:00 PTG

budak2 mmg suka kalau beraktiviti macam ni...nabila pun kalau dapat gunting habis semua kertas dia kerjakan...pening kita nak kemas balik.

31 Jan 2012 8:41:00 PTG

salam yong...zaman potong memotong...gam mengam dah berlalu..hihi.
Dulu masa anak2 sekolah rendah mmg gini la kejenya menolong depa :D
Makasih jemput k.atie join GA..insyaAllah,k.atie join.

1 Feb 2012 12:18:00 PG

pandainya... kretif dan berseni

1 Feb 2012 1:45:00 PTG

buat gak aktiviti nie dengan aiman tp lupa plak nak tgkp gambar..:)

1 Feb 2012 8:44:00 PTG

macam best jer aktiviti ni :)

main dgn shinta best juga ni kan kakyong :)

2 Feb 2012 7:08:00 PG

kan, budak2 memang suka aktiviti camni..bilalah nak sambung homeschool zahra ni..

2 Feb 2012 11:05:00 PG

di tadika anak2 pun kolaj gini memang feveret anak2 aida :) main dgn gunting & gam, memang la menjadi kegemaran mereka kak yong.

aida pun minta maaf bcoz jarang singgah umah akak ni. baru pagi ni aida tukar link blog akak ke sini. sebab tu recent entry akak tak naik2 kat bloglist aida, da tukar link...

Catat Ulasan