NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Khamis, Januari 26, 2012

Home » , , , » Wish list Aliya : beg elo keti

Wish list Aliya : beg elo keti



Salam bahagia,


Terasa seperti cepat sangat masa berlalu.. kadang tak terasa anak-anak dah membesar dan sudah mula pandai memilih dan berangan-angan untuk memiliki barang peribadi tersendiri.


Aliya tetiba jer baru-baru ni nak barang-barang 'elo keti'... boleh agak tak, apa dia 'elo keti' ni..??




Jadi si ibu pun bertanya dengan encik google.. terjumpa lah beberapa sample barang yang dihajati si Aliya..

saya jumpa beg yang ini, di blog INI.. boleh tahan jugak regenya, RM39.90.. tapi jumpa kat 1 lagi blog, regenya lebih mahal RM20 dari blog yang awal.. hmmm..


sumber



yang kat blog INI pun comel jugak


harga RM35 each



yang ini pun comel kan.. butiran ada kat SINI. tapi di blog tu dah takde stok.. sesuai kalau anak-anak yang dah sekolah rendah.. boleh pakai ala-ala selempang gitu..






yang ini pulak.. ibunya yang berkenan.. hahaaa... tu la pasal, kalo dah mula window-shopping online ni.. mula lah rambang mata.. walhal bukan nye nak beli pun..


sumber

tapi si Aliya lepas dia nampak gambor ni.. dia plak yang beriya-iya nak.. sebab ade spek tu kan.. spek hiasan je tu...


yang kat bawah ni.. comel jer kan mesin jahit ni.. buat halwa mata jer la.. sebab tak minat dah mesin comel-comel ni.. kalau boleh nak beli mesin yang besor yang ada sulam tu.. heheh... ibu pulak yang berangan..


sumber


ok, berbalik kepada hal Aliya ni.. dia bukan takat nak beg elo keti.. tapi nak semua pensel, pensel case, pembaris = alatulis elo keti.. aduhai lah anak.. tak padan dengan kecik, dah pandai request macam-macam.. 

ayat tak boleh blah dari Aliya :

"Baby nak semua barang-barang comel-comel elo keti tu.. nanti ibu beli tau.."

aduuss... tunggu lah ibu kumpul kan duit dulu yer Aliya...



btw, ada yang berkenan tak dengan barang ni.??  iPad untuk anak-anak



butiran lanjut boleh rujuk di SINI



salam kasih sayang,
.



Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
31 Comments
Comments

31 comments

26 Jan 2012 11:48:00 PG

pandainya aliya nak beg elo krti tu ye kakyong...nnti ibu ada duit ibu belikan ye baby...

yelah... kalau anak lelaki plak ngan ben10 lah, ultraman lah... hehe...

26 Jan 2012 1:59:00 PTG

memang comel hello kitty tu.. sesuai la ngan anak pompuan.. klu aidil lak x abis2 ngan angry bird n ben 10.. macam2 hal.. hehe..

26 Jan 2012 2:05:00 PTG

@Izan Ishak tu lah izan.. hari2 disebut.. diulang2.. kadang2 letih jugak memujuk.. tp tahu jer lah anak2 umur mcm Aliya ni.. bukan mudah nak termakan pujuk..

Fikri pun dok minta beg ben10.. anis pula nak beg Barbie..

26 Jan 2012 4:14:00 PTG

@ct rahani anak2 perempuan kalo bukan hello kitty, barbie..

fikri pun dok mintak beg ben10 @ angry bird.. ntah bila nak beli...

now dia msih guna beg yg tahun lepas..

26 Jan 2012 6:12:00 PTG

hihii aliya dah minat hello kitty yer.. comel je.. :-)

26 Jan 2012 7:13:00 PTG

Haha..biasalahkan kakyong..pengaruh tv, atau kawan2..cam Aqilah lebih minat dgn Agry Bird-pengaruh adik sepupu dia wlpun kami x penah ajar dia main game AB tu. Iwani plak nak semua brg2 BARBIE-princess,nak yg pink2 jer, Si Adlin-nak princess2 jgk tp dia ni slalu ngekor kakak2 dia jer. Ammar? hahaha...jenuhlah bila dah pandai ckp nnti...

26 Jan 2012 10:57:00 PTG

@IntaNBerliaN tu la.. dok tgk anak jiran ada.. dia pun nak,.. pada dia comel.. tp kakak Anis tak suka elo keti.. heheh..

26 Jan 2012 10:59:00 PTG

@Suhana Shahril agi bed tu fenomena skrg ni.. baju/kasut & segala brg dah ade agibed.. hehhehe...

Anis pulak dok minta beg barbie.. fikri nak beg ben10..

27 Jan 2012 12:13:00 PG

hihihi..mcm nilah Zara suatu ketika dulu (ehhh smpai skang pon)..sume nak princess or barbie..yg penting PINK lar..aliya plak minat helo kitty rupenyer ye..=D

27 Jan 2012 1:17:00 PG

wahhh..da besar anak ibu..dah pndai demand2 ni..hihihi...
insyaallah kan kak yong..klu mampu apa salahnya...

27 Jan 2012 1:18:00 PG

Salam KakYong,

Barang berjenama ni mahal kan? Mau rabak kalu nak beli semua!

27 Jan 2012 11:26:00 PG

Anak dara akak kat rumah pun gitu. Ada je idola mereka. Mak ni pikirkan nak penuhi permintaan anak3, rasa semua nak beli. Nak gembirakan mereka. Bila tengok poket yang nipis......kepala pulak berdenyut. Hmmmmm....

27 Jan 2012 4:25:00 PTG

pandai dia kecik2 nak elo kitty yek ..

heran pulak anak2 bee tk minat elo kitty , mana aliya tengok ni ? hehe

27 Jan 2012 4:25:00 PTG

ehh lupa , kakyong sy pun ngidam mesin jahit mahal tu jenama genome ke apa ke ..yg ada sulam sekali tu ..

27 Jan 2012 4:32:00 PTG

Alaaa comel la yg beg selempang tuh! Budak2 mmg lawa kalo pki brg hello kitty sebab kaler pink! Nasib daku ada 2 hero lom rejeki lg nk pki pink2 hihihi..
Anyway kakyong, shima ada tag akak. Jemput singgah ke blog shima tp ini bukan contest ye :)

27 Jan 2012 5:02:00 PTG

@ShimaSalleh apa yg di tag tu shima.. di blog utama ke.. dah baca 2 psot.. x nampak pun apa yg ditag.. cer tampal link kat komen sini.. ;)

*penin cari benda tak jumpa.. hehhe..

27 Jan 2012 5:05:00 PTG

@Lily@MamaZaraZareef heheh... Anis takde la kemaruk & hari2 dok meragan minta.. ni belum sek lagi.. tak tau la tahun depan dahmasuk tadika camana lah.. hihiii...

27 Jan 2012 11:56:00 PTG

comel gila beg tu... tapi shinta dah byk beg :(

28 Jan 2012 5:57:00 PG

jgn kata yg dah besar,ygdh pandai bercakap je terus pandai demand macam2..mana yg termampu mesti tunaikan..

ari tu ada baca gak baca pasal ipad tu dekat blog kak fieda,naktau apa functionnya ekk..teringin gak nak beli.hehe..(ibunya yg eksited)

28 Jan 2012 8:31:00 PG

@Nong Andy owh shinta ada byk beg yer.. bertuah lah shinta.. ibunya bekerja, boleh penuhi apa saja dia nak..

Aliya pulak mewarisi beg yg dah koyak pun, dr abg Fikri.. Anis pulak guna beg maksu yg dah lebih 10 tahun.. tali dah putus, tp ibunya jahit & main ikat simpul jer.. janji boleh guna..

28 Jan 2012 8:35:00 PG

@Puan Kutu betui PK.. mana yg kita mampu , kita tunaikan.. lagipun apa salahnya gembirakan anak.. asal jgn berlebihan sudah lah kan..

nak tahu fungsi iPad tu.. boleh tgk kat link ni..

http://www.kakyong.com/2012/01/ipad-untuk-pembelajaran-anak-anak.html

kakyong jual rm39 jer termasuk pos.. ada yg jual rm40 tak termasuk pos.. ;)

28 Jan 2012 2:26:00 PTG

@ekinashikin anak zaman millineum.. ari2 disebut, "bila nak beli beg elo keti".. fenin jugak melayan nya.. jenuh bg alasan itu ini... hihiii..

28 Jan 2012 2:27:00 PTG

@MOH KEMBARA memang aje nye yer kak hajah limah..

kalo nak muroh kena g cari kat pasaraya sakan , idak pun pasarayaku... itu pun kalo jumpa..

28 Jan 2012 2:48:00 PTG

@AziE betul lah kak.. jika berkemampuan memang nak beli apa jer yg patut utk anak.. janji anak gembira.. tp x semua kemahuan anak mampu kita penuhi segera.. kena juger ajor anak bersabar sikit kan..

28 Jan 2012 9:18:00 PTG

ate bukan anak dara aje...mak dara ni ha pun suka benor dgn elo kitty..mek sarah lately ni suka ikey mose (mickey mouse)..tp maknya buat derk..belikan beg skolah elo kitty jugak sbg ganti beg yg dah rosak terkoyak..huhu.kat trg murah sket RM13.90 jer..hehee

29 Jan 2012 3:59:00 PTG

@puanbee asalnya dia jumpa beg lama maksu dia masa dok kemas2 rumah, beg tu buruk dah pun.. pastu masa dia dok main masak2 dgn cucu makcik jiran depan rumah, ada pulak mainan hello kitty ni.. tu yg dia tahu.. :)

yg tak tahan tu hari2 dok tanya, bila nak beli beg elo keti dia..

kita pun dok cakap. .. 'tunggu ibu buat kerja (berblog & online) & dpt duit baru boleh beli'.. hehhehe...

29 Jan 2012 4:01:00 PTG

@puanbee sure boleh beli Bee.. income Bee dr berblog kencang.. kakyong ni kena slow & steady.. pelan2 kayuh sambil berangan2 dulu..

29 Jan 2012 4:02:00 PTG

@MamaYatie kalo rege mcm tu .. nak jugak.. hahah..

ni dah bgtau kat ayahnya.. kita cari le kat kedai2 ygg jual brg2 murah & dah pasti memang china mari.. ;)

30 Jan 2012 10:42:00 PTG

hihi..takat ni zahra terima aje apa yang dibeli, taktaulah bila dah besar sikit nanti..

31 Jan 2012 3:32:00 PTG

big fan elo keti yer ank dara kecik ni ... hmm..cntik2 comel2 sume beg tu kkyong .. mak budak pun brkenan :p

Catat Ulasan