NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Khamis, Januari 12, 2012

Home » , » Blogger sudah ada threaded comment

Blogger sudah ada threaded comment



Salam bahagia,


Boleh baca di blog blogger BUzz pasal kotak komen baru yang dilancarkan ni.. klik SINI.


Kalau saya sebelum ni, terhegeh-hegeh dok  Membuat kotak komen thread ala WP , sekarang ni semua blogger sudah boleh dapat kotak komen macam ni tanpa perlu ubah apa2 koding dalam template.


Hanya beberapa langkah mudah :

Masuk ke Setting dan follow yang seperti dalam gambar di bawah ni.


gambar dari SINI


Kemudian klik pada setting Posts and comments & pilih Embedded





Dan jangan lupa Save setting. dah siap.



nota :Buat yang telah sedia menggunakan kotak komen threaded dengan kotak admin dihighlight, anda boleh terus guna kotak komen tersebut dan pastikan setting kotak komen adalah "popup window".. Jika tidak, kotak komen anda akan automatik jadi seperti yang blogger punya.


sekian.


salam kasih sayang,










Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
12 Comments
Comments

12 comments

12 Jan 2012 6:29:00 PTG

perasan tadi anamarza ada buat entri pasal ni juga. Tp tulah, takde beza keler kan, yus suka yg sekarang,...hehe

12 Jan 2012 8:32:00 PTG

@~ yus ~ betul Yus.. kakyong menten guna yg dah customize ni kat blog ni.. & guna yg blogger punya di blog kakyong.com

12 Jan 2012 9:41:00 PTG

tak pernah ambik tau pun semua ni...
he3..teruk betol kalau dah buta it ni....

12 Jan 2012 11:08:00 PTG

apa nie kakyong?sy pun spesis buta it gak la.haha...

13 Jan 2012 2:40:00 PG

kakyong, izan baca entry ni baru tahu. blog izan otomatik plak jadi sendiri. sbb izan tak buat kotak admin di highlight ke? izan pun tak tau juga ni...

13 Jan 2012 9:49:00 PG

@Izan Ishak x semestinya yg higlight komen jer.. yg izan punya pun boleh.. hanya tukor kan setting ke popup window.. cer try tukor..

13 Jan 2012 9:50:00 PG

@eita dah alang2 berblog ni, cuba2 lah amik tahu & faham2 kan... tu lah org kata value added bila berblog ni..

13 Jan 2012 9:51:00 PG

@Puan Kutu cerita pasal kotak komen.. la ni blogger yg buat yg ade reply button, cuma word reply tu xdela rupa mcm button.. pas tu nanti, kalo kita balas komen, komen kita akan ada dibawah komen kawan tu

tp PK tak rajin balas komen kan.. ;)

13 Jan 2012 3:28:00 PTG

blogspot makin maju kan k.yong.. hihi..

14 Jan 2012 3:53:00 PTG

@ct rahani yer memang betul ct.. bagus mcm ni..

15 Jan 2012 11:18:00 PG

kena study ni..sbb seronok tgk cz boleh balas komen bwh komen tu terus....TQ 4 sharing...ttp entah bila la ni nk mula........

15 Jan 2012 7:09:00 PTG

@NzA dah boleh start skrg kak.. ;)

Catat Ulasan