NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Sabtu, Disember 10, 2011

Home » , , » Aliya dan stroller

Aliya dan stroller



Salam bahagia,


Ini sebenarnya gambar yang hampir 5 bulan lalu..




Aliya memang tak pernah ada stroller, sebabnya Aliya ni lebih kerap digendong @ babywearing. Jadi, bila nampak jer stroller kat rumah opah santan, memang lah jakun sikit.



Tengok lah tu.. Aliya nak tidur dalam stroller... kak Anis pun sama nak menyebuk.. anjung rumah opah santan ni memang luas.. jadi seronok lah Aliya bila kakak tolak stroller sekeliling anjung.



"Seronok lah ibu main benda ni.." "Boleh bawa balik tak??"  hehehhe... stroller ni kan Rayyan yang punya...





hehhehe... pose lagi... seronok sangat-sangat.. dapat naik stroller pun seronok sangat-sangat. Anis dulu hanya guna stroller yang abang Fikri punya. Stroller tu dah bagi kat MakTeh Ani pun, sebab Aliya tak reti naik stroller masa baby.. dah besor sikit nih baru dia teringin nak naik stroller pulak.. 


Bercerita tentang stroller nih, Fikri dulu masa baby, ada masa-masa tertentu dia nak tidur dalam stroller.. so usung la stroller serata rumah. Masa tu Fikri sorang jer. Boleh la..


sekian, entri untuk catatan kenangan.



p/s
ini adalah contoh penulisan untuk contest Ibu Sihat Anak Riang


nantikan kemunculan Contest & Giveaway Ibu Sihat Anak Riang.



salam kasih sayang & selamat berhujung minggu,







Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
8 Comments
Comments

8 comments

10 Dis 2011 5:18:00 PTG

izan tak pernah beli stroller kak yong... baby wearing pun tak... semuanya dukung je...

11 Dis 2011 6:27:00 PG

Salam Kakyong. Oh.. inikah contohnya yer. takle susah sangat ka. hehehe..

Shinta dulu masa kecil tak suka dok stroller. Tapi sekarang usung stroller satu rumah... buat kita pening je. Pastu paksa kita sorong... bila kita tak nak dia 'menyanyi' la pula... cis!

11 Dis 2011 12:29:00 PTG

@Izan Ishak wah,,, larat Izan dokong semua hero2 Izan, salute lah... :)
kakyong tak larat dokong, sbb umur dah 30's kan, sakit2 urat2 tangan..

11 Dis 2011 12:31:00 PTG

@Nong Andy shinta nak adik tu.. tu yg dia ajak mama dia main seklai dgn dia.. hihii..

ya, senang jer... bukan susah sgt pun.. ala2 buat n3 pasal shinta jer.. ;)

11 Dis 2011 4:33:00 PTG

sy anak sy main dukung gitu jer.hehe best tgok suka aliya tu main stroller

11 Dis 2011 6:37:00 PTG

@Puan Kutu x pa puan kutu muda lagi.. tgn kuat.. kakyong lepas bersalin dulu, selalu masalah kebas tgn & sakit urat2 tgn.. x leh sejuk.. kena makan makan jamu.. tp x dan nak makan jamu, dah lekat lagi... hehhehe... sampai la 3 org..

tu yg digendong anak2.. fikri x suka digendong, jd hidup dia byk dlm stroller sblm dok dalam walker pulak.. cukup umur 1 tahun, gantung walker.. hehe..

13 Dis 2011 1:44:00 PTG

pakai juga stroller tp time berjalan jer..tu pun tak nak duk lama2 depa tur..dah bosan mulalah nak berdukung juga..sudahnya stroller wat bubuh brg yg dibwk..hahaaa. la ni, mmg tersimpan jer dlm bilik stor..tunggu boboy la..wakakaa

13 Dis 2011 3:45:00 PTG

Hehhe... teringin pula Aliya ya. Stroller kat rumah ni, dah selamat bagi orang. Sebab semua tak suka dok dalam tu. Sulaiman lagi la dulu, asal letak je, nak keluar.

Catat Ulasan