NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Ahad, Disember 04, 2011

Home » , » Anak-anak melayan raja buah

Anak-anak melayan raja buah



Salam bahagia,


Ni rezeki orang bagi.. 3 biji durian.. 2 biji dah buka..1 biji lagi dok diam2 kat bawah sinki. hehhe



3 biji rezeki pemberian kawan en ayah, Alhamdulillah

yang ni nampak macam tak comel.. tapi sedap sebab ada rasa pahit2 gitu..



isi kuning  comel.. tapi rasa manis.. lemak gitu.. 

gaya si Aliya.. banyak ulas jugak dia makan

kakak Anis makan paling banyak.. lately ni baru nampak berselera sikit makan, sejak demam kebah demam lagi hampir 2 minggu, badan pun dah makin susut...

abang Fikri memang hantu doyan.. sejak umur 7 bulan lagi dah makan doyan.. masa tu dok dalam walker lagi.. dapat doyan seulas, bawa lari jauh-jauh.. hahhaa..


ini balance dari durian yang isi kuning tu... konon2 si Aliya pesan nak buat bubur @ serawa.. sekali bila dah simpan dalam petiais.. Anis dok kutip seulas demi seulas.. sampai tak sempat nak diserawakan dah...



Pagi ni dapat pulak rezeki sebundut plastik besor, buah rambutan dari kawan en ayah (orang lain) juga.. Amboi anak-anak, kan main lagi makan tak hengat. Rambutan ni ubat sakit tekak ni... #gambor takde lah pulak.., lupa nak snap time deme dok syiok2 makan buah rambutan.#




gadget impian saya.. jom support saya.. klik gambar yer



salam kasih sayang,
.



Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
18 Comments
Comments

18 comments

wah...sedapnya anak2 makan durian...takde yg lebih bahagia selain dr tgk wajah gembira anak2 kan kak! sweet moment nih..

4 Dis 2011 9:47:00 PTG

saya suka yg rsa pahit2 tu..huhu...

4 Dis 2011 9:54:00 PTG

Pandai anak-anak kakyong makan durian. Anak-anak Yati sorang pun tak layan. Teringin juga, sebab tengok byk durian tepi jalan sekarang, orang jual. Tapi bila teringat last sekali makan Yati demam dan batuk, terus tak jadi beli. :)

4 Dis 2011 10:46:00 PTG

@私の名前はMrs Lanun Daratです。 saat anak2 sedang mbesar ni memang kenangan manis yg tak dpt dilupakan.. :)

4 Dis 2011 10:47:00 PTG

@Bardboo sama lah kita.. ;)

4 Dis 2011 11:48:00 PTG

dah lama rasanya tak makan durian. kat sini blm musim lagi. rambutan dah banyak dah...

syok betul tgk anak2 kakyong makan doyan...

5 Dis 2011 1:16:00 PG

dulu tak berapa suka durian. tapi bila dah rasa banyak kali..jadi suka plak. hehe..

5 Dis 2011 8:55:00 PG

@Yati skrg ni musim hujan, sejuk.. kakyong ni pun belum baik batuk.. tp lepas dok layan doyan & butan, dah sakit tekak dah ni... adoouuhhh.., anak2 pun ade yg dah dedor..

x dapek nak buat apa kalo anak2 dah tak suka.. kakyong masa mengandung Anis, langsung x leh cium baru doyan.. tp si Anis kan main suka doyan.. hehhe

5 Dis 2011 8:57:00 PG

@Izan Ishak kat Ipoh sentiasa jer ade org jual doyan.. tak tau dah bila ke musim nya..


tu la izan, depa suka.. tp kita lah kena tahan depa supaya jgn terlebih2 makan..

5 Dis 2011 8:57:00 PG

@titan dah sampai seru nak makan doyan nih.. hihihhiii

5 Dis 2011 9:15:00 PG

salam kakyong.

fulamak.. meleleh air liur haku... kalau dah rezeku kan kak yong. Buah durian kat kebun ayah haku belum tua lagi kakyong..

5 Dis 2011 9:43:00 PG

Wahh..sakannya kenduri doyan...budak2 kalo diajar awal2 mmg depa akan mkn kan?cam anak2 ana suma ikut abah depa, hantu doyan. Semua x ikut ana, doyan x mkn, masak tempoyak mkn plak...kekeke

5 Dis 2011 10:03:00 PG

best durian, kat teganu da abes durian huhu, kak yong post sikit nak buat tempoyak hehehehehe

5 Dis 2011 1:22:00 PTG

salam..
ermm..nampak sedap pulak
nak kena pergi carik pas nih
:)

5 Dis 2011 3:15:00 PTG

bagusnya depa, semua layan doyan..family saya nadira je makan..nurin takat seulas ok la..mysara langsung tak mau..busuk katanya...tak syok betul..

tokwan depa smp terpaksa pajak kat org dusun doyan sbb takde org nak makan kak yong..kami ni tak balik2...huhu..

7 Dis 2011 12:25:00 PG

anak sy tak reti mkn durian macam ibu dia jugak.hehe

syok tgok berselera anak2 kakyong mkn.mesti buah peberet kan

7 Dis 2011 1:03:00 PG

@Nong Andy banyakkah pokok durian di kebun ayah mu itu mama shinta... jgn lupa share..

7 Dis 2011 1:04:00 PG

@Suhana Shahril Anis & Aliya dulu tak berapa sangat.. tp sejak dah besor sikit nih.. elok segor jer selera dema..

Catat Ulasan