NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Sabtu, Disember 03, 2011

Home » , , » Saat yang akan dirindui : Makan ber-empat

Saat yang akan dirindui : Makan ber-empat




Salam bahagia,

Hari ni layan gambor jer lah yer.. okay sebelum tu nak khabo kan.. bahawa sekarang ni hanya 2 blog saya ini aje yang akan berupdate :




Jadi terpulang lah pada kome nak follow salah satu atau dua-dua..  


Dan satu lagi, Insya Allah, contest Ibu Sihat Anak Riang akan dibuat penjenamaan semula... tunggu ya pengumuman nya nanti.   


Seterusnya, layan jer lah yer gambor anak-anak berempat nih. Sejak si Haris ada kat sini, budak-budak ni dah jadi semakin kuat makan.. masak apa jer, semua licin..  semua makan rebut-rebut..  








Sengaja bagi depa makan berjemaah, bior berkongsi dan belajar bertolak ansur.. tapi adat lah anak-anak kan.. main-main seronok-seronok pastu gaduh, nanti Fikri datang mengadu abang Haris buat dia, pastu Haris pulak mengadu Fikri buat dia..   Ibunya tak leh nak amik side mana... sudahnya kena denda baca buku banyak-banyak kali... 



..
sudilah support saya kat SINI.. tolong klik button & tinggalkan komen
..


salam kasih sayang & selamat berhujung minggu,
.




Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
15 Comments
Comments

15 comments

3 Dis 2011, 11:33:00 PG

senang ..denda baca buku kahkahkah ..

3 Dis 2011, 1:35:00 PTG

@puanbee tu jer cara nak bg depa lancar baca buku... depa ni bila dah berkumpul ramai2 mcm ni, ingat nak main jer... so sesekala ibunya kena lah tegas sikit...

3 Dis 2011, 2:20:00 PTG

salam kakyong! bestnyer bebudak tu makan sepiring... kumpul ramai-ramai.. gaduh-gaduh sayang.. hai.. ingat pula kisah kecik2 dulu :)

3 Dis 2011, 3:29:00 PTG

bagus kakyong ajar anak makan berjemaah ni. izan nak beli dulang kecik tak terbeli2 smpai skrg.

abg haris ni anak sedara kakyong kan? seronoklah fikri ada kawan2 nak baca buku tu...

3 Dis 2011, 4:13:00 PTG

@Nong Andy tu pinggan besor.. kalo piring, mau tak muat.. ekekekk.. zaman kecil memang zaman paling manis kan...

3 Dis 2011, 4:15:00 PTG

@Izan Ishak beli dulang yg India guna tu.. besor, & tahan karat... ;)

yup, anak adik.. kena paksa belajar.. memula dulu, kalo suruh baca buku jer nangis.. x suka baca.. Alhamdulillah, selepas 2 minggu dah makin okay..

3 Dis 2011, 8:31:00 PTG

bagusnya makan berjemaah...budak2 ni selalu makan berjemaah juga..kecuali nasi...sbb ahmad tk makan...he3...

3 Dis 2011, 9:31:00 PTG

seronok kan kak yong bila kita masak2 pastu ank2 makan sampai habis.. rasa puas hati jer..hlg smua penat..;)

4 Dis 2011, 3:43:00 PG

bestnya tengok diorang makan ramai2 macam tu..gaduh2 tu biasalah kan, budak2...

4 Dis 2011, 8:39:00 PG

seronok tgk anak2 mkn dlm dulang camni...cara ni boleh eratkan kasih syg antara mereka.....gaduh2 manja tu biasalah....

4 Dis 2011, 9:06:00 PG

hehe..dah macam makan nasi ambeng kat kenduri pulak, cuma dulangnya kecik....

sama jelah anak yus pun, kalau time makan tak gaduh tak sah...huhu

4 Dis 2011, 4:32:00 PTG

wah...sukanya tengok depa makan sama2..
anak2 dara saya payah kot (kalo nasi la)
masing2 taste lain2, sorang tak suka lauk..sorang tak suka kuah,si mysara plak payah tul nak share ngan org..mau telangkup pinggan jadinya..huhu...

4 Dis 2011, 5:20:00 PTG

@SYaMiLa owh amad tak makan nasi.. dah tu, hari2 makan roti la.. sama mcm anak sedara kakyong, x makan nasi.. kalo makan pun, nasi + garam jer.. tu pun jarang2... tp bijak orangnya.

4 Dis 2011, 10:59:00 PTG

Yati suka tengok anak-anak kakyong. Anak-anak Yati picky eater sikit.
Makan ramai-ramai camni memang tambah selera. :)

7 Dis 2011, 12:30:00 PG

contest tu kakyong sila jenamakan semula..kata kakyong nak bg cth kan?

makan berjemaah..best2..denda pun goges!hikhik

Catat Ulasan