NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Selasa, Disember 27, 2011

Home » , , , , » Diserbu oleh blogger Semekar Kasih @ CikguIsza

Diserbu oleh blogger Semekar Kasih @ CikguIsza



Salam bahagia,


Heheh.. Cikgu Isza datang serbu rumah saya semalam.. happy SIla klik sini laju-laju, baca n3 Edisi serbu rumah blogger.




ala-ala bercuti mandi kolam dah ni.. a.k.a berkubang


Dah lama dah teringin nak jumpa cikgu Isza ni, dari bulan Dec 2010 lagi, masa tu cikgu baru bersalinkan anak ke-3 nya. Dah setahun berlalu, baru lah ade rezeki nak berjumpa. 






Fikri memula segan@malu-malu nak berkawan dengan anak-anak cikgu Isza.. tengok lah si kurus Fikri main dengan abang-abang yang sihat bersemangat.. yang pegang Fikri tu setahun jer tua dari Fikri.. yang si abang sorang lagi tu tahun depan Tahun 3.. tapi besor kan badan nya..  Maaflah tetiba tak leh nak recall kedua-dua nama anak cikgu Isza nih.. tapi saya ingat 2-2 mula dengan huruf M.. 




hero cikgu Isza yang no3.. Muazzin namanya.. umur baru 1 tahun.. geram betul dengan dia nih. 




buah tangan dari cikgu Isza untuk anak-anak saya..



close-UP sikit.. tebal tau cokolat nih. (cikgu Isza buat sendiri ni)..  saiz nya saya agak 1 inci x 1 inci (lebih kurang). 


Anak-anak saya makan sorang seketul jer, sebab saiznya besor.. (selebih tu depa simpan)  saya dah rasa sikit (anak bagi rasa), sedap.. rasa cokolat tu bitter sikit.. saya suka..  kome NAK.. meh jengah sini >> COCOFancy. Harga serendah RM6 untuk 9 biji yang macam saya dapat ni. Murah kome.. rasa pun sedap.


Cuma satu jer lah ralat sikit, tak dapat menjamu tetamu makan puas-puas. Kebetulan pulak, semalam stok barang basah habis. sad Normal ni untuk keluarga kami, dalam 1 minggu mesti ade hari barang basah sampai kering kontang.. Insya Allah, harap len kali boleh le saya & cikgu Isza main masak-masak kat rumah kami. Memang tak menjangka akan menerima tetamu secara mengejut, short notice gitu.. hehhe. batting eyelashes Tapi kalo nak tunggu 'perfect time', memang tak jumpa lah jawab nya.


Harap2 cikgu Isza tak serik lah datang ke rumah saya. Insya Allah, sebab en ayah pun sebenornya memang kenal dengan mak & ayah cikgu Isza, jadi takde sebab lah en ayah nak berdalih-dalih kalo saya ngajok serbu rumah cikgu Isza pulak. winking



Saya & cikgu Isza tak sempat nak snap2 gambor berdua.. sebabnya sibuk dok bersembang.. macam dah kenal bertahun.. hihiii..  batting eyelashes



salam kasih sayang,







Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
18 Comments
Comments

18 comments

27 Dis 2011 11:09:00 PG

sempat main pool tu ya kak. Tentu seronok budak2 tu, dapat coklat lagi....mesti best!

27 Dis 2011 11:39:00 PG

seronoknya anak2 kakyong n cikgu isza berkubang dlm kolam tu.

best dpt jumpa kawan2 blogger ye kakyong...

27 Dis 2011 12:29:00 PTG

Kalau terjah memang gitu. Manisnya tetap ada.

27 Dis 2011 1:43:00 PTG

macam pernah sampai je blog cikgu isza ni
ntah, mungkin silap/lupa

memang seronok kalau jumpa dan riuh dengan anak2 macam ni

27 Dis 2011 3:10:00 PTG

ha3.. kemain lagi berposing budak2 tu.. ingatkan gambar candid je..
tu lah.. sembang tak ingat dunia sampai saya rasa suara saya punyalah kuat (jiran lain pun dapat dengar agaknya)
:)
biasalah tu.. cikgu mana reti cakap pelan2..
:D

27 Dis 2011 3:18:00 PTG

@~ yus ~ kolam tu memang dah buka dari pagi.. malas nak simpan..

anak2 cikgu Isza tu memula bosan jugak, tp bila dah dpt mandi kolam.. hahahha.. tak hengat, sampai budak ber3 ni mengalah, kuor dr kolam awal.. kasi chance abg2 tu berkubang puas2..

27 Dis 2011 3:19:00 PTG

@Izan Ishak memang seronok Izan... lebih2 lagi jenis yg sekepala.. yg x de nak berprotokol sgt.. ;)

27 Dis 2011 3:20:00 PTG

kanak - kanak riang bermain air...heheheh seronoknya mereka semua

27 Dis 2011 3:20:00 PTG

@AziE betul kak azie.. cuma terkilan xde apa sgt yg dijamu..

27 Dis 2011 3:21:00 PTG

@tehr a'a.. memang meriah dgn riuh suara anak2.. xde nak malu2..

27 Dis 2011 3:22:00 PTG

@ISZA sporting anak2 cikgu.. pose sakan :)

len kali buleh la jumpa2 lagi.. kita potluck kat pdg polo pulak ker..

27 Dis 2011 4:23:00 PTG

wah meriah..anak2 smpt mandi manda....mesra mcm dh lama kenal...

27 Dis 2011 5:18:00 PTG

sonoknya jupe rakan blogger kan kak.. tingin gak nk jupe k.yong n family.. bila la boleh tercapai hasrat nih.. huhu..

27 Dis 2011 9:06:00 PTG

bukan main lagi seronok berkubang...

27 Dis 2011 9:37:00 PTG

bestnya..bila plak nak serbu rumah sy nie?rumah sy klu kering kontang makan kt luar la jawabnya tak pun beli tapau.haha..

ah sempat berkubang..pool aiman masih elok,tp rumah baru nie takde tmpt sesuai nak bentang pool.corner basuh bajunya kecik tak muat..tersimpan dlm lemari jer!

28 Dis 2011 3:55:00 PTG

untung kkyong dah ramai jumpe kwn2 blogger ... yg caring2 gitu ... org perak ni mmg ramah tamah kan kkyong ?

28 Dis 2011 6:38:00 PTG

@Kimmie budak2 memang mudah mesra.. salah satu nya melalui permainan yg sama2 seronok.. ;)

30 Dis 2011 11:16:00 PG

bestnya..bila la pulak saya nak jumpa kak yong yer..payah tul nak turun ipoh walhal ramai jer sedara mara sebelah sana..huhu

Catat Ulasan